Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika u 4. paviljonu

Zbog manijaka strah nas je otići same u kupaonicu

manijak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
25.03.2017.
u 14:58

Oni koji su ga vidjeli dok je bježao rekli su da se radi o muškarcu u tridesetim godinama

Taman je završavala s tuširanjem kada je vidjela da je u nju uperen mobitel. Nepoznati ga je muškarac gurnuo kroz otvor između poda i vrata tuš-kabine te ju je snimao dok se tuširala. Četvrtim paviljonom Studentskog doma “Stjepan Radić” prolomio se vrisak prestravljene studentice. Brzo se umotala u ručnik i potrčala za manijakom, no on je pobjegao iako su ga u bijegu pokušali spriječiti i njezini kolege i kolegice. Za nekoliko su minuta stigli i zaštitari iz doma, a alarmirana je i policija.

Ženski katovi na meti

Nemili događaj koji se pretprošle noći zbio na Savi i jučer je bio glavna tema razgovora među studentima koji tamo žive, posebice među djevojkama iz 4. paviljona.

– Prestrašno... zbilja prestrašno... ja sam u šoku od kada sam čula za to. Uopće ne znam kako nekome nešto tako padne na pamet – rekla je Kristina Pavešić, studentica 3. godine Šumarskog fakulteta koja je potvrdila da ni njoj ni njezinim kolegicama nije sada svejedno otići u kupaonicu. Problem je što tuš-kabine nisu zatvorene od poda do stropa, nego postoji otvoren prostor između vrata te poda i stropa. Iako nitko nije razmišljao da će to biti problem, kažu studentice, očito ima svakakvih manijaka. No čini se da nepoznati počinitelj ipak nije stanar doma. Oni koji su ga vidjeli dok je bježao rekli su da se radi o muškarcu u tridesetim godinama koji ipak izgleda nešto starije od studenata, a i nikome nije bio poznat. Stoga se ponovno postavilo pitanje sigurnosti u domu.

– A istina je da svatko može bez problema ući u paviljon. Stalno netko ulazi i izlazi i nekako je običaj pridržati vrata onima koji ulaze iza tebe da ne mora svatko vaditi ključeve i otključavati. Problem je što tako i oni koji ne žive u domu mogu bez problema ući – rekao je Kristian Klanfar, student 3. godine Građevinskog fakulteta te rekao da su uglavnom “ženski katovi“ na meti manijaka, dok se malo tko usudi raditi probleme kod dečki.

– Evo, ja sad tu sjedim s prijateljicama da bih ih čuvao – rekao je kroz šalu Kristian Klanfar ipak ozbiljno dodavši da bi studenti uvijek trebali biti spremni pomoći svojim kolegicama.

Niz incidenata

Uprava doma naglasila je ipak kako je najvažnije da studenti savjesno zatvaraju vrata doma, ali i da ne koriste požarne stepenice kada to nije potrebno. Pregledavanjem nadzornih kamera utvrđeno je, naime, da sumnjivac nije ušao u paviljon kroz glavna vrata.

– Malo je brže ući u paviljon požarnim stubama pa ih mnogi koriste, a često ostave i otvorena vrata iako na njima piše da je to zabranjeno – priznali su studenti i objasnili kako se pod vrata često podmetnu predmeti poput boca i kišobrana da se ne bi zatvorila. To se uglavnom ne spominje dok ne iskrsne neki konkretni problem, no svako se toliko on pojavi. Tako je bilo nekoliko primjera seksualnih napasnika koji su ušli u paviljon i skidali se. Zadnji se incident, također u 4. paviljonu, zbio prije nepunih mjesec dana kada je studentica spriječila ženu u pokušaju krađe pri čemu ju je provalnica ošamarila i ugrizla.     

>> Novi incident u studentskom domu! Nepoznati muškarac snimao djevojke dok su se tuširale

>> Glasine o manijacima uznemirile studentice

Komentara 1

DE
deda1234
17:31 25.03.2017.

i mi smo znali svrljat po zenskom paviljonu a bogami i one po nasem...samo nije bilo moba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije