Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raznovrsnost

Zavirite u životinjsko carstvo Odranskog polja

krava
Goran Ferbezar/PIXSELL
20.08.2014.
u 18:12

Carstvo se proteže na 200 četvornih kilometara, a na njemu borave stada konja, svinja, krava...

Kako izgleda životinjsko carstvo Odranskog polja, koje se proteže na 200 četvornih kilometara, može se vidjeti na internet stranicama Kronika Velike Gorice.

Uhvatili su svaku vrstu koja se tamo zatekla u najraznijim pozicijama, a fotografije su upotpunili i prigodnim tekstom. Prostor Odranskog polja, pišu Kronike VG, oduvijek je bio mjesto suživota čovjeka s prirodom.

Na prostranim pašnjacima, takozvanim gmajnama i danas borave stada konja, svinja i krava. Ruralno stanovništvo posebno njeguje hrvatskog posavca, koji na ovom području čini čak 40 % ukupnog broja konja. Polje se proteže na prostoru sa desne obale rijeke Save, u predjelu od Velike Gorice do Grada Siska, dužinom od 30 kilometara, a dubinom od oko 8 kilometara. Poplavne površine obrasta vegetacija pašnjaka, izuzetno bogata biljnim i životinjskim vrstama.

Komentara 1

SE
Secli
22:36 20.08.2014.

Turopolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije