Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga

Zavezao kujicu i ušao u dućan, a psa mu uzela dvojica mladića

08.07.2014.
u 11:30

Vlasnik sretan jer je našao psa, a mladići tvrde da su psa pronašli i odlučili se za njega pobrinuti

Kada je u petak izašao iz dućana na Črnomercu, kamo gotovo svaki dan odlazi u kupovinu, 52-godišnjak se iznenadio prizorom.

Brza reakcija

Dane, kujice stare 3,5 godine, koja ga je trebala dočekati zavezana, nije bila na mjestu gdje ju je ostavio. A nije ga bilo svega dvadesetak minuta. Revan vlasnik u panici je potom pretražio čitavu okolicu, a nakon što nije bilo rezultata, otišao je cijeli slučaj prijaviti policiji.

– U prvi tren reagirali su smijehom kad sam rekao da mi je nestao pas – još i mješanac – ali bacili su se na posao i pregledali cijelo područje – kaže vlasnik i dodaje da je policija uz pomoć svjedoka došla do traga koji je vodio do dvojice, kako kaže, alternativno odjevenih mladića.

– Svjedoci su potvrdili da je Dana ukradena, odnosno mladići su viđeni kako su je odvezali i uzeli – kaže vlasnik koji nije želio odavati identitet kako ne bi došao u sukob sa spomenutim mladićima. Ipak, želio je pohvaliti čitavu akciju koja je na kraju dana dobro završila. Uz policiju, nastavlja 52-godišnji muškarac priču, kontaktirao je i s udrugom Suza, koja na svojim internetskim stranicama objavljuje fotografije nestalih ljubimaca. Iako je Dana nestala ujutro oko 9 sati, već u 16 sati vlasnici su primili poziv. Danu je u blizini Importanne centra uočila slučajna prolaznica koja je pratila kretanje dvojice mladića. Uskoro ih je sustigla i policija, s kojom je udruga čitavo vrijeme bila u kontaktu, a stigao je i vlasnik sa svom Daninom dokumentacijom.

– Mladići tvrde da su oni Danu našli i odlučili se brinuti za nju. Da nisam od policije čuo što se dogodilo, povjerovao bih im – rekao je vlasnik koji je Danu udomio iz azila u Dumovcu prije dvije godine.

Kazna još upitna

– Nisam mislio da ćemo Danu naći još taj dan. Laknulo mi je kad sam ju ugledao, premda ona, čini mi se, nije bila baš svjesna onoga što se dogodilo – kaže vlasnik dodajući kako je Dana puna povjerenja i prilazi svakom čovjeku. Iz zagrebačke policije potvrdili su da je pas toga dana "otuđen te da je legitimirana jedna osoba kao osumnjičenik".

– Još radimo na slučaju pa o kaznama ne možemo govoriti – rekli su iz PU zagrebačke.

Komentara 6

VE
verica2
11:21 10.07.2014.

Ogromnom broju trgovina se čovjek uopće više ne može približiti. Vlasnici ostave psa zavezanog na samom ulazu ili ga, što je još bolje, ostave da se šeće ispred trgovine. Pa neka uđe tko se usudi! Tom bi se pojavom trebaloalo pozabaviti komunalno redarstvo, policija i vlasnici trgovina.

EV
evropljanin
18:46 08.07.2014.

generalno kad idem u kupovinu nikad ne uzimam mojeg psa.

NE
nepoznatinetko
09:55 09.07.2014.

Koliko revan može biti vlasnik koji ostavi psa 20 minuta pred dućanom? A ovo je još dobro završilo. Ne mogu si pomoći pa znam upozoriti ljude koje vidim da ispred trgovina, pogotovo većih, ostavljaju pse, uvijek je reakcija "pa nećeneće baš mog" ili slično, a onda kasnije svi drugi krivi, jadan vlasnik, ajmo svi sažalijevati njega umjesto psa koji u tom trenu proživljava tko zna što, jer psi u najboljem slučaju lutaju okolo i mogu završiti pod kotačima auta, a u najgorem završavaju u borbama pasa ili kao materijal za iživljavanje nekog manijaka. E pa zamislite si je li vam vrijedno rizika da vam pas tako završi samo da ne biste morali izaći dvaput iz kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije