Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaka kiša

Kalinić: Sve službe su u stanju pripravnosti, grad nije ugrožen

Pavle Kalinić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/32
15.10.2015.
u 20:53

U Podsusedu su vatrogasci iz vode izvlačili automobil

Kiša koja neumorno pada već danima danas je stvarala i prve probleme u Zagrebu. Ipak, iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama poručili su popodne da su na snazi redovne mjere obrane od poplava i da nema mjesta za zabrinutost.   

– Sve službe su u stanju pripravnosti te izlaze na intervencije kojih je bilo 18 – rekao je pročelnik Pavle Kalinić te istaknuo da grad nije ugrožen. No, može doći do prodiranja podzemnih voda u podrume ili poteškoća u prometu. Tako je danas zatvoreno nekoliko podvožnjaka, poput onog u Škorpikovoj, a u Podsusedu su vatrogasci iz vode izvlačili automobil. U Španskom su građanima gumene čizme bile obvezna oprema za kretanje po kvartu čiji centar poplavi za jačih oborina, na što upozoravaju već godinama.

– Oborinska odvodnja na trgu uopće ne postoji, a redovito se plaća. Neka vrate ljudima novac, jer kao da žive u Veneciji – rekao je predsjednik četvrti Stenjevec Vladimir Andrić.

Kod cementare u Podsusedu teško se vozilo zbog gotovo 30 centimetara vode koja se nakupila. Zbog obilnih kiša i velike količine vode ispod podvožnjaka na Jankomiru policija je zatvorila prolaz tom trasom te vozače usmjeravala prema zaobilaznim pravcima, što je prouzročilo veliku prometnu gužvu na Jankomiru u smjeru obilaznice.

Iz Javne vatrogasne postrojbe rekli su da stalno imaju intervencije. Ispumpavali su vodu iz zgrada i kuća, a građani su ih često zvali zbog srušenih stabala. Tako se na adresi Blanje 11 srušilo veliko drvo na cestu. 

>> U Čičkoj Poljani opet strepe od poplava

Komentara 21

Avatar comandante
comandante
21:37 15.10.2015.

evo nam i Kalinića, medo se probudio, 15000 kuna plaće za Banditićevog dupolisca je ipak previše!!!

DU
Deleted user
22:02 15.10.2015.

Kad ovaj uhljeb kaže da su sve službe u pripravnosti, treba bježati u brda. Njemu pripravnost znači da se probudi iz dobro plaćenog zimskog sna, navuče skupu "black ops" gore tex jaknu (nažalost, oklopno vozilo Bandić mu nije kupio), organizira tiskovnu konferenciju i trabunja frazetine i gluposti. Treba to šutnut nogom na cestu s koje je došlo!

DH
dalibor.hren
18:47 15.10.2015.

Jakovina će to srediti! Sinoć je rekao da u Karlovcu nema straha od poplave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije