Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Zašto SDP i HDZ kopiraju scenarij s prošlih izbora koje su glatko izgubili?

milan bandić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.01.2017.
u 17:12

Nije dovoljno imati samo dobrog kandidata nego on mora imati i dobar program za grad

Posljednji tren – sada je to već moto i obrazac ponašanja u čelništvu i HDZ-a i SDP-a. Obje stranke svoje bi kandidate za gradonačelnika trebale predstaviti početkom veljače dovodeći se tako u stisku s vremenom – za kampanju i prezentiranje izbornog programa koji bi trebao biti na korist Zagrepčana ostaje im nešto više od dva mjeseca.

Priče više nitko ne želi slušati

Čelnici stranaka uvjereni su, ako ništa, da barem vremena na pretek imaju. Nije im, pokazuju to svojim odugovlačenjem, potrebno trčanje za rokovima, no ključnu su stvar zaboravili – puno važniji od imena kandidata izborni je program, plan i rokovi njegove realizacije. Zaboravljaju ključno – izborna svijest građana znatno se promijenila – priče više nitko ne želi slušati. Žele znati kada će se u metropoli konačno riješiti prometna infrastruktura, kako će se riješiti pitanje otpada, kada i kako će se realizirati brojni drugi projekti koje Zagrepčani čekaju godinama. I dok stranke još uvijek češljaju vlastite redove birajući “najprikladnije” ime, građanima je sve jasnije – to ime, ni u jednoj ni u drugoj stranci, neće biti samostalni kreator izbornog programa. Za to nema vremena.

Sličan scenarij – u kojem je odugovlačenje prezentiranja kandidata na lokalnoj razini u prvom planu – odigrao se loše na prošlim lokalnim izborima za HDZ-ova kandidata, a ništa bolje nisu prošli ni SDP-ovci sa svojim dvoumljenjem. Pola izborne kampanje jedno, drugu polovicu drugo ime. Oba kilava. Stoga ne čudi što su još prije tri mjeseca članovi zagrebačkog HDZ-a iskazali nezadovoljstvo sažeto u jednostavan komentar: “Već kasnimo!”

A s kašnjenjem problema nemaju dvije najizvjesnije Bandićeve protukandidatkinje – Anka Mrak Taritaš i Sandra Švaljek. Obje su odavna u kampanji prezentirajući i programe i rokove – polako i prilično jasno. Ono bitnije je – obje su svoj program samostalno sastavljale. Nisu im retke obećanja ispisivali neki drugi članovi stranaka.•

>> Znamo za sve zaposlene prezimenjake, a kada ćemo znati čiju iskaznicu nose

Komentara 7

CV
cvor276
08:13 28.01.2017.

Projekti u Zagrebu za vrijeme Bandića: Naselje Sopnica-Jelkovec - nitko tamo ne želi živjeti i danas Tamo Mile poklanja stanove. Sljemenska žičara - nema je već 11godina. Zbrinjavanje smeća - ništa se nije napravilo i za koju godinu čekaju nasnas debeli penali. Industrijska zona u Zagrebu - nema je ili je raštrkana.

RP
rpzagreb
18:17 27.01.2017.

Očito je da trebamo izabrati potpuno nezavisnu i civiliziranu osobu za gradonačenicu. Svi ostali su samo jadni politički kalkulanti okovani strančkim lancima i kojima je jedini cilj vlast dok ih stvarno stanje, razvoj i napredak grada uopće ne interesira.

Avatar mliniski
mliniski
10:12 28.01.2017.

Kakvog gradonačelnika imaju PURGERI. Zove se Milan Bandić - pogansko ime, a njegov pas se zove Rudi Bandić - kršteno ime. Slavni Zagrepčanin se zvao Rudi Supek, samo zbog njega bi trebalo likvidirati psa. Na novoj izbornoj listi neka see kandidira Rudi Bandić. Zamislite da se u austrijskoj Metropoli gradonačelnik zove Sultan a njegov pas Franz. Može Milan akreditirati Rudija za generlanog konzula Hercegovine u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije