Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika seoba u zgrade POS-a

Zasad ne curi, a za sve što ne štima imamo ured za žalbe

Stanovi i stanari POS-ovih stanova u Zapruđu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/13
23.08.2016.
u 16:17

Netko od stanara pokrenuo je stranicu www.karla-metikosa.net na kojoj međusobno komuniciraju te izmjenjuju savjete i informacije poput onih gdje mogu preuzeti ključeve za biciklarnik

Gomila kartonskih kutija i stiropora, dijelovi namještaja oštećenoga u transportu te bezbroj kombija i auta s prikolicama svjedoče o velikoj seobi koja se posljednjih mjesec i pol odvija u zagrebačkom Zapruđu. Ondje se, naime, u pet POS-ovih osmerokatnica u Ulici Karla Metikoša useljava više od 2000 stanovnika u 519 stanova koje su od države unajmili za 25 kuna po kvadratu mjesečno ili su ih kupili za 1035 eura po četvornom metru.

Za razliku od 300-tinjak POS-ovih stanova u Svetoj Klari, koji su useljeni lani u prosincu i u kojima su se ubrzo pojavili brojni problemi, čini se da u Zapruđu novi stanari nemaju zamjerki.

Reklamacije u prizemlju

– Ljudi su jako zadovoljni. Ako ima kakvih problema, rješavaju se u hodu, no riječ je doista o sitnicama. U našem je stanu na stropu bila jedna mrlja koju su sanirali već drugi dan nakon prijave – kazao je predstavnik stanara Ivan Galić. U stanu je već nekoliko tjedana, iako još nema sav namještaj.

– Spavamo na madracima, no napokon smo u svome. Dobro je što smo došli do stambenih kvadrata prije rođenja bebe, a s obzirom na to da su i oko nas većinom mlade obitelji, sa susjedima već dogovaramo da od Grada zatražimo da na obližnjem zemljištu u svom posjedu proširi sadašnje malo dječje igralište – dodao je Galić.

Izvoditelj radova, tvrtka Kamgrad, napomenuo je također, u prizemlju jedne od zgrada u kompleksu otvorio je ured za reklamacije pa se sve što ne štima odmah rješava. “Školu” na zgradama u Svetoj Klari, čini se, položila je i državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), preko koje Ministarstvo graditeljstva vodi POS-ov projekt pa stanarima sređuje i prebacivanje računa za vodu, smeće, struju i drugo na njihova imena, čime ih spašava od lutanja po šalterima.

Usred useljavanja zatekli smo obitelj Bitić. Mama Sandra u pomoć je pozvala kumu Ivanu i bivšu susjedu Marinu koje su joj pomagale sklapati namještaj dok je suprug na poslu.

– Sve je odlično, jedino ima puno posla. Danas sastavljamo krevet i ostajemo prvi put spavati u novom stanu – istaknula je Sandra Bitić, čija se obitelj također uselila u prvu nekretninu. Imaju troje djece koja su sretna jer unatoč preseljenju neće morati napuštati škole i vrtić, odnosno svoje prijatelje, s obzirom na to da su kao podstanari također živjeli u Zapruđu.

Prvi će put i prespavati

U susjednoj zgradi zatekli smo stanarku Mariju koja također nema prigovor na svoje kvadrate.

– Zbog selidbe odustali smo od godišnjih odmora, no nazire se kraj i napokon ćemo moći uživati – rekla je. Jedini prigovor koji zasad imaju jest sporo odvoženje otpada. Budući da se useljavaju, uz pretrpane je kontejnere i puno kutija koje bi, kazali su, Čistoća trebala češće odvoziti.

Zanimljivo je da je netko od stanara pokrenuo i stranicu www.karla-metikosa.net na kojoj međusobno komuniciraju te izmjenjuju savjete i informacije poput onih gdje mogu preuzeti ključeve za biciklarnik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije