Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi na igrališta!

Zaprešić dobiva pravi motorički park

motorički park
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
25.05.2016.
u 16:14

Novi motorički park za djecu predškolske i školske dobi gradi se u Zaprešiću u Mokričkoj 59, pored dječjeg vrtića Vrtuljak. Ljuljačke, vrtuljak, hvataljke, drvena kućica, njihalica, klatilica osmišljene su da potiču dječju pokretljivost i fleksibilnost, a neke su prilagođene i djeci s posebnim potrebama. Sve će to biti postavljeno na odgovarajuće podloge, uz prateću infrastrukturu.

Motorički park dio je društveno odgovornog projekta “Svi na igrališta!” koji organiziraju Grad Zaprešić i Večernji list. Generalni pokrovitelj je Lidl, a partneri su Zagrebačka banka i Kova. Cilj projekta je potaknuti djecu od rane dobi na zdrav život i sportske aktivnosti na otvorenom. Započelo je uređivanje vanjskih površina te građevinske i ostale pripreme za postavljanje sprava, a park bi trebao biti svečano otvoren 17. lipnja.

"Posljednjih godina Zaprešić postaje sve poželjnije mjesto za život, a posebice mladih obitelji. Sustav odgoja i obrazovanja uređen je od dječjih vrtića, pa sve do onog visokoškolskog, što nas danas čini gradom mladih, ali i obrazovanih ljudi, zbog čega smo ponosni. Grad se kontinuirano razvija i raste u svim segmentima te su i sad u fazi provedbe ili pripreme brojni vrijedni projekti. Među njima su i oni koji se odnose na poboljšanje standarda najmlađih, pa su u planu obnova postojeće i gradnja nove sportske dvorane u OŠ Antuna Augustinčića, obnova škole u Kupljenovu i izgradnja sportske dvorane, obnova područne škole u Jablanovcu", ističe gradonačelnik Željko Turk.

Spominje i projekt izgradnje gradskog bazena i druge, orijentirane na potrebe djece, koja su, kaže, i budućnost ovog grada. "Igra i socijalizacija ključni su faktori za razvoj djece, a u vrijeme visoke tehnologije, druženje i provođenje slobodnog vremena na otvorenom od posebne su važnosti. Stoga je ovaj projekt izrazito koristan za zajednicu i veseli nas biti njegovim dijelom", rekao je Turk.

U sklopu projekta “Svi na igrališta!” lani su uređeni parkovi i obnovljena igrališta kod četiri osnovne škole u Velikoj Gorici .

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije