Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dio objekata i dalje oronuli

Radnici Holdinga obojili kućice koje nitko ne koristi

12.12.2014., Zagreb -  Obnovljeni kontejneri tj. limeni kiosci na Branimirovoj trznici. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/3
14.12.2014.
u 08:19

Dio montažnih objekata radnici su obojali s vanjske strane, a nisu dirali objekte u kojima su trenutno ugostitelji i koji plaćaju zakup tržnici

Sve manje kupaca, zakupaca, ali i loše stanje štandova, montažnih objekata, pa čak i poda, problemi su koji muče zakupce na Branimirovoj tržnici. U proračunu Grada Zagreba novca za njenu obnovu neće biti ni u 2015. iako su se tamošnji prodavači ponadali da je upravo ovog tjedna počela obnova. Naime, stari montažni objekti obojeni su, ali samo oni koji su potpuno prazni. Oni u kojima su ugostitelji, nisu dirani.

Nikad obnavljano

- Ovog su tjedna tu bili radnici koji su skidali natpise s objekata i bojili ih. Ali samo s one strane koja gleda na Šubićevu, ona strana koja je okrenuta prema samom placu ostala je netaknuta – objasnili su konobari u kafiću smještenom unutar smeđih montažnih objekata na tržnici. Kako kažu, radnici koji su došli rekli su im kako je riječ "o maloj obnovi placa kako bi sve izgledalo ljepše".

– Zašto nisu onda prebojili sve objekte – pitaju se ugostitelji te odmah zaključuju kako i to što se napravilo nije napravljeno kako treba. Nije im jasno, govore, zašto su montažni objekti obojeni samo na njihovu donjem dijelu, kao ni zašto su s druge strane, koja nije okrenuta na Šubićevu, ostali kakvi su bili i dosad, oronuli, a na nekim dijelovima i razbijenog stakla.

–Sve ovdje što vidite, ovakvo je već šest godina, a vjerojatno i dulje. Ja ovdje prodajem toliko dugo i nikad nisam vidjela da se bilo što diralo ili popravljalo – ispričala je jedna od prodavačica na Branimircu pokazujući svjetleću reklamu za pet-shop, usput govoreći kako ona godinama ne svijetli, kao što ni godinama u montažnom objektu nema najmoprimca. A upravo u smeđim objektima na Branimirovoj tržnici, rekao je Stjepan Mišić koji stanuje u kvartu, nekad se moglo nabaviti baš sve.

Prije je bilo svega

– Bile su tu pekarnice, trgovina za ljubimce, kafići, ćevapi, a i ona trgovina gdje se sve moglo kupiti po deset ili 12 kuna – prisjeća se Mišić te dodaje kako se prije nekoliko mjeseci zatvorio još jedan kafić unutar smeđih objekata. Kako i ne bi, zaključili su tamošnji ugostitelji, kad je mjesečni najam 52 četvorna metra objekta osam tisuća kuna, što se s režijama, objasnili su, penje i na 11 tisuća kuna.

– Nema zainteresiranih za najam montažnih objekata, ali ni općenito za štandove – rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač, koji je objasnio kako smeđi objekti nisu obnavljani. Prebojene su samo reklame, rekao je Pupić Bakrač, i to na objektima koji nisu u najmu. – Ne razumijemo. Mogli su urediti i naše objekte – rekli su ugostitelji s Branimirove tržnice.

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

>>Propada li Branimirova tržnica? Opustošena, a kumice odlaze

>>Tržnice Branimirac i Britanac pred zatvaranjem!

Komentara 12

R0
R00kie
11:00 14.12.2014.

treba nac posla tolikim uhljebima u holdingu

Avatar tajar
tajar
13:17 14.12.2014.

Tko u Holdingu određuje visinu zakupnine nema veze sa stvarnim svijetom i životom u tom svijetu.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:50 14.12.2014.

Blesavoca je dozvoliti rad tolikim kaficima na placevima, jer na plac ljudi neidu na pice vec kupovati namirnice. S tim odurnim spelunkama Branimirov plac lici na prekodrinsku cergarsku mahalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije