Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 18 do 20 sati

U centru Zagreba: Čistite Kuću Europe 2 sata dnevno, 45.000 € godišnje

Kuća Europe
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
13.03.2014.
u 09:48

Europska komisija raspisala natječaj za javnu nabavu kojim se traži najpovoljniji ponuđač za usluge čišćenja njihova i predstavništva Europskog parlamenta u Hrvatskoj, na tri razine Ban centra u centru Zagreba, površine oko 1600 kvadrata. Ugovor može trajati najviše pet godina, rok za prijave je 1. travnja

Kuća Europe, sjedište Europske komisije u Hrvatskoj, u strogom centru Zagreba, treba se dobro očistiti, a onaj tko će se latiti toga posla bit će, čini se, i dobro plaćen.

Zaključuje se to iz natječaja za javnu nabavu koji je Predstavništvo Europske komisije i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj raspisalo za pružanje usluga čišćenja svojih prostorija u Ban centru u Cesarčevoj.

Traži se tvrtka koja bi za godinu rada uređivala i čistila tri razine – podrum, prizemlje i prvi kat, ukupno 1639,45 četvornih metara, a za što je vrijednost ugovora 45.000 eura bez PDV-a.

U natječajnoj dokumentaciji za tzv. međuinstitucionalni poziv za javnu nabavi piše da se ugovor može produljiti još četiri puta, sve do najviše pet godina, pa se potencijalnim čistačima europske centrale u Zagrebu smiješi do 225.000 eura.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Foto: Robert Anić/Pixsell

Za to će se morati angažirati u poslovima kao što su mokro čišćenje namještaja, kemijsko čišćenje zastava, čišćenje snijega i leda, struganje, prikupljanje otpada, deratizacija i druge usluge koje mogu "iskočiti" po potrebi.

Zanimljivo, radno vrijeme je radnim danom, i to od 18 do 20 sati, a vrijedi i za poslovne prostore, sanitarne čvorove i čajnu kuhinju. Da se ne bi pomislilo kako se ne biste pretrgli od posla, nešto će trebati očistiti i urediti svaki dan, nešto jednom tjedno ili dvaput mjesečno, a nešto po potrebi...

Onaj tko dobije ovaj posao dužan je nabaviti i rasporediti sredstva za čišćenje u dovoljnim količinama, a da budu i dobre kvalitete. Riječ je, naravno, o svemu, od deterdženata i sapuna do toaletnog papira i otirača... no čistači moraju biti oprezni jer upotreba sredstava ne smije oštetiti tepisone, mramorne plohe, pločice, metale...

Zainteresirane tvrtke svoje ponude moraju dostaviti do 1. travnja, a prije toga morat će, u petak 14. ožujka, i obići budući kompleks kako bi se uvjerili u sve detalje i zahtjeve koje propisuju europejci.

>>Pogledajte kako izgleda stožer EU u luksuznom Ban centru

Komentara 4

DU
Deleted user
13:34 13.03.2014.

Neće to dobiti neka sirotinja za čistiti nego nekakv tajkun koji ima firmu...........!!!!!

SE
sestrićna
12:52 13.03.2014.

očistit će oni hrvatsku s mulijardama kn..

DJ
djemsbremz
14:56 13.03.2014.

za onog ko zna racunat i nije neka lova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije