Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživi me

Zagrepčani učili kako pružiti pomoć osobi sa srčanim zastojem

Defibrilator
Foto: ilustracija
10.10.2015.
u 13:03

Na Cvjetnom trgu održana je javnozdravstvena kampanja "Oživi me", u organizaciji zaklade "Hrvatska kuca srca", udruge studenata medicine i stomatologije StEPP i Hrvatskog kardiološkog društva

Kako pružiti pomoć osobi sa srčanim zastojem i tako joj spasiti život učili su danas Zagrepčani na Cvjetnom trgu u sklopu javnozdravstvene kampanje "Oživi me", u organizaciji zaklade "Hrvatska kuca srca", udruge studenata medicine i stomatologije StEPP i Hrvatskog kardiološkog društva.

- Željeli smo pokazati koliko je reanimacija jednostavna. Ne postoji statistika koliko ljudi zna oživljavati, ali u slučaju nesreće jako mali broj pristupa samom postupku. Potrebno je samo provjeriti da li osoba diše i da li je pri svijesti, a ako nije zvati 194 ili 112 i početi oživljavati - kaže dr. med. Josip Družijanić.

Oživljavati na lutkama probali su i supružnici Stjepan i Štefica Stopić, koji su dosad postupak gledali samo na televiziji.

- No sasvim je različita stvar nešto gledati na ekranu i to isprobati. Još ćemo to vježbati, a vjerojatno ćemo kupiti i defibrilator. Nije loše takvu spravu imati u kući - zaključili su.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Korisniche
15:42 10.10.2015.

Kako bi bilo da nauce Zagrepcane kako prezivjeti sa pljackom koju vrsi Holding nad njima pa placaju reziju kao da griju sportsku dvoranu i da ih nauce jesti u finim reatoranima a ne po puckim kuhinjama???

IV
Ivanveliki
03:17 11.10.2015.

ma da. Defibrilator nam obavezno treba u kuci. I to nekoliko. U svakoj sobi po jedan.

IV
Ivanveliki
03:17 11.10.2015.

ma da. Defibrilator nam obavezno treba u kuci. I to nekoliko. U svakoj sobi po jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije