Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. Maraton portreta

Zagrebački umjetnici iznova portretirali građane i turiste

maraton portreta (1)
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/6
27.07.2012.
u 08:59

Mnogi je ovo bila jedinstvena prilika postati vlasnikom originalnog umjetničkog djela, uz vlastiti izbor umjetničkog izričaja, umjetnika i tehnike.

Lijepo vrijeme, ali i brojni posjet Zagrepčana te znatiželjnih turista išli su na ruku organizatorima Drugog maratona portreta i svima koji su se željeli ovjekovječiti u jednoj od slikarskih tehnika sinoć na Strossmayerovu šetalištu.

U sklopu Gornjogradske likovne kolonije, organizatori ove dobro posjećene gradske inicijative - Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Turistička zajednica grada Zagreba, koji su i prije dva tjedna upriličili 1. maraton portreta povodom Ljetnih večeri na Strossu, mnoga su lica prenijeli na papir.

Zagrebački umjetnici svojim su osebujnim stilovima na licu mjesta pokazali razne tehnike, pristupe izrade i različite načine likovnog promišljanja portreta koji nastaju upravo na licu mjesta.

A svi koji su posjetili ovu malu likovnu koloniju postali su vlasnici originalnog umjetničkog djela - svog portreta, uz vlastiti izbor umjetničkog izričaja, umjetnika i tehnike.

U ponudi su bile dvije vrste portretiranja – solo – gdje je jedan umjetnik crtao ili slikao portret jadne osobe, u trajanju od 15 do 45 minuta, te kvartet  – prilikom kojega su četiri umjetnika slikala ili crtala portrete jedne osobe izmjenjujući se pri crtanju jednog portreta pa je portretirana osoba u konačnici dobila portret potpisan od četvero umjetnika.

Svatko od umjetnika na taj je način sam odabrao tehniku kojom je radio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije