Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odšteta za nesreću

Holding mora isplatiti 210.000 kuna dječaku kojem je ZET-ov infostup rasparao čeljust

05.05.2009, Zagreb, Hrvatska - Marko Saraga (7) ozlijedio se na metalnoj konstrukciju ZET-a, na tramvajskoj stanici u Maksimirskoj ulici u Zagrebu, otac Hrvoje tuzit ce ZET, djecak ima vise desetaka savova na licu i usnoj supljini, izbio je nekoliko zubij
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
03.04.2016.
u 09:31

Dječak se s ocem vozio biciklom Maksimirskom ulicom i u jednom je trenutku želio proći između stupova ZET-a ne uočivši da se između njih nalazi opasan lim

Zbog teške nesreće koju je doživio kada je u svibnju 2009. naletio na oštar i tanak lim na neoznačenom infostupu ZET-a, Zagrebački holding prema nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda 15-godišnjem Marku S. mora isplatiti odštetu od 210.000 kuna.

Dječak se, naime, s ocem vozio biciklom Maksimirskom ulicom i u jednom je trenutku želio proći između stupova ZET-a ne uočivši da se između njih nalazi opasan lim koji mu je potpuno rasparao čeljust te su mu ispali gotovo svi zubi. Odmah je operiran u KB-u Dubrava, no na licu su mu ostali trajno vidljivi ožiljci.

Iako Zagrebački holding na sudu nije osporavao odgovornost za tešku nesreću, dovodili su u pitanje novčani iznos koji je potraživala obitelj stradalog dječaka. O teškim psihičkim i fizičkim posljedicama koje je dječak trpio svjedočili su sudski vještaci, a psihijatrica je potvrdila da 15-godišnjak teško govori o toj traumi te kako mu je u glasu prepoznatljiva psihička bol.

Kako se točno dogodila nesreća i što se zbivalo nakon što je tada osmogodišnji dječak naletio na oštar lim, na sudu su ispričali njegovi roditelji.

– Sin je bio u šoku, sav se tresao, nalazio se na granici da padne u nesvijest. Dok smo čekali operaciju, malo je došao k sebi i govorio je kako ga sve boli, malo je plakao i bio uplašen. Nakon operacije prvo je pitao hoće li biti isti kao prije – prisjetio se dječakov otac Hrvoje S., dok je majka Sandra S., među ostalim, dodala kako dječak od nesretnog događaja nije sjeo na bicikl.

Uzevši u obzir sve ozljede koje je dječak pretrpio, ali i posljedice koje će osjećati još dugi niz godina, sutkinja Općinskog građanskog suda dječaku je dosudila odštetu od 210.000 kuna.

ZET je nakon nesreće, inače, smijenio tri osobe koje je smatrao odgovornima za stradanje dječaka – izvršnog direktora za promet te rukovoditelje tramvajskog i autobusnog prometa Dubrava. Sporni su limovi popravljeni ili oblijepljeni sigurnosnim vrpcama.

>> Metalna vrata pala na dječaka (7) i teško ga ozlijedila

Komentara 11

SN
snajper
09:53 03.04.2016.

Mislim da se djecak treba zaliti jer smatram da je iznos premali za opisane posljedice. Plastične operacije i drugi zubi i zraume koštaju bar troduplo od ptesuđene sume pogotovo što je to dijete

EV
evon22
09:57 03.04.2016.

ovo je tako bezobrazno mali iznos da je to nevjerojatno

DO
doktorica
12:16 04.04.2016.

trebali su dati barem milijun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije