Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIL DUMOVEC

"Zagrebačke njuške" poput pravih modela pozirale za kalendar

peseki
Foto: Azil Dumovec
1/6
21.11.2014.
u 19:03

Sav prihod od prodaje fotografija s izložbe, kao i kalendara za 2015. godinu namijenjen je programu edukacije skloništa u Dumovcu

Njihove njuške krasit će kalendar za 2015. godinu. Fotografirani su od siječnja i to na točnim lokacijama na kojima su pronađeni. Kao mladunci ili već kao odrasli psi, objasnili su iz Dumovca, ovisno o pojedinom njihovu štićeniku koji će od 24. studenog do 8. prosinca sebe i svoje prijatelje iz skloništa promovirati na izložbi "Zagrebačke njuške" koja će se održati u Gradskom poglavarstvu.

– Naziv je to i samog kalendara za 2015. godinu na kojem će se naći samo psi. Dosad smo na fotografijama imali i ljude, ali smo se odlučili na ovu varijantu s obzirom na to da je, u konačnici, riječ upravo o psećim sudbinama – objasnila je Gordana Popović iz Dumovca, ujedno i, uz Mladena Popovića, autorica fotografija koje će se naći na kalendaru. Psi su se, rekla je Popović, tijekom fotografiranja ponašali kao pravi profesionalci i rado su pozirali.

– Bili su izvan skloništa i to ih je potpuno opustilo – kaže Popović te dodaje da je osam od 12 pasa s kalendara već udomljeno. Dom, kao što to obično biva, pronašli nisu stariji psi za čija udomljavanja iz Dumovca posebno apeliraju. Sav prihod od prodaje fotografija s izložbe, kao i kalendara za 2015. godinu namijenjen je programu edukacije skloništa u Dumovcu, koji se provodi u Knjižnicama grada Zagreba, dječjim vrtićima i školama te dječjim domovima i bolnicama.

>>Vrtićanci uz kujicu Sisi učili kako se zabavljati, ali i brinuti se o psima

Komentara 2

IB
ibanez_blond
23:15 21.11.2014.

Jedina iskrena bića...

SE
sestrićna
19:41 21.11.2014.

čudno da im sad ne smetaju bandićeve fontane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije