Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini u Hrvatskoj

Zagreb u Michelinovu vikend-vodiču: Nakon Dolca grah na Sljemenu

08.07.2014., Zagreb - Na trznici Dolac odrzala se dodjela certifikata Proizvodima hrvatskog sela obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
28.06.2016.
u 09:00

Prva naklada vikend-vodiča otisnut će se u 5000 primjeraka, a nudit će se u knjižarama u cijeloj Francuskoj

Francuska kompanija Michelin u svojoj je ediciji vodiča posvećenih vikend-putovanjima odlučila tiskati posebno izdanje o Zagrebu.

Tako se hrvatski glavni grad našao u društvu Amsterdama, Atene, Barcelone, Berlina, Budimpešte, Firence, Istanbula, Lisabona, Londona, Madrida, Milana, New Yorka... Ujedno je i prvi te zasad jedini grad iz Hrvatske kojemu je posvećeno to izdanje Michelinova vodiča “Le Guide Vert”, u kojemu se na 145 stranica predstavlja turistička ponuda Zagreba i okolice.

– Predlažu obilazak Lenucijeve potkove, klizanje na Tomislavcu za vrijeme adventa, ali i da se ode pogledati smjenu straže – kažu u zagrebačkoj Turističkoj zajednici, dodajući da su na prvim stranicama objasnili kojim putem i prijevoznim sredstvom doći do Zagreba. Među atrakcijama koje vrijedi posjetiti uvrstili su Meštrovićev atelje, crkvu sv. Marka, Muzej naivne umjetnosti, Muzej grada Zagreba, Mirogoj, katedralu...

– Sugerirali su i kako provesti tri dana u Zagrebu. Pa je tako prvi dan ujutro obavezan obilazak Dolca, drugi se dan ide po muzejima, a treći na Medvednicu i u planinarske domove – kažu u TZ Zagreba. Predstavljeni su i gastronomski kutci grada, mjesta gdje prespavati, otići u kupnju... Prva naklada vikend-vodiča otisnut će se u 5000 primjeraka, a nudit će se u knjižarama u cijeloj Francuskoj. Lani je u Zagrebu boravilo pet posto više Francuza, koji su ostvarili devet posto više noćenja (49.270) te su pri vrhu po ostvarenim rezultatima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije