Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOGLASNA ODLUKA

Zagreb dobiva spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, ali ne na Trgu Franje Tuđmana

Franjo Tuđman
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
28.03.2017.
u 14:59

Zastupnici su prihvatili i odluku kojom Grad Zagreb daje jamstvo Kliničkoj bolnici "Sveti Duh", za kreditno zaduživanje kod Privredne banke za iznos od 40 milijuna kuna

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno su u utorak prihvatili odluke o podizanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te Spomenika domovini u gradskoj četvrti Trnje.

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, čiji je autor kipar Kuzma Kovačić, umjesto na Trgu dr. Tuđmana, podići će se na javnoj površini Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, koja predstavlja produžetak Lenucijeve potkove prema jugu.

Spomenik domovini, autora Nenada Fabijanića, bit će podignut na Trgu Stjepana Radića.

Gradski zastupnici prihvatili su i izmjene i dopune Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. Njima se propisuje  da najmanje dva člana Povjerenstva za dodjelu stipendije za učenike i studente romske manjine iz redova stručnih djelatnika s područja obrazovanja, moraju biti pripadnici romske manjine, umjesto dosadašnjeg jednog.

Kao kriterij za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije određuju se postignuti i priznati izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom srednjeg obrazovanja, odnosno rezultati u struci tijekom studija.

Utvrđeno je izračunavanje prosjeka ocjena i broja ostvarenih bodova temeljem prosjeka ocjena na dvije decimale. Učenici 1. razreda srednje škole moći će ostvariti bodove za rezultate postignute od 5. do 8. razreda osnovne škole, a studenti 1. prve godine  za rezultate postignute za vrijeme srednjeg obrazovanja.

Zastupnici su prihvatili i odluku kojom Grad Zagreb daje jamstvo Kliničkoj bolnici "Sveti Duh", za kreditno zaduživanje kod Privredne banke za iznos od 40 milijuna kuna.

>> Bandić: Napravit ćemo najljepši trg s najvećim spomenikom Franji Tuđmanu

>> Tuđmanov kip stajat će uz fontane. I radit će ga Kuzma Kovačić

Ključne riječi

Komentara 12

RA
Ravenna
15:48 28.03.2017.

Srvaranje kulta licnisti je neizljecivi oblik primitivizma...!!!

KU
Kung
07:07 29.03.2017.

Prave Titi spomenik u Zagrebu? To Bandić hoće da pridobije prave Hrvate da dobije glas od njih;-)

VL
vladimir964
14:19 29.03.2017.

Svaka čast predsjedniku Tuđmanu za njegove zasluge, međutim u civiliziranom svijetu spomenici, pa makar to bili i toliko važnih osoba, podižu se iz dragovoljnih donacija građana, a ne novca poreznih obveznika. Grad kao doprinos daje lokaciju, eto toliko. Što see tiče bolnice: a kojeg će im vraga kredit banke, kada rade iz državnih novaca. To je nepromišljeni i veoma skupi potez. Naime: umjesto da se za potrepštine pokriju iz kredita, država bi trebala osigurati potrebne izvore jadnoj bolnici. Ovako će uz glavnicu trebati plaćati još i kamate, a pošto KBC-i blago rečeno ne skrpavaju kraj s krajem iz svoga proračuna, opet će država plaćati mnogo više, pa opet iz vlastitoga džepa. Zanimalo bi me, tko ima interesa u toj transakciji. Ljudi moji, to se najobičnijim riječima zove - krađa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije