Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve za komociju

Šefica Velesajma za uređenje ureda i zahoda potrošila 200.000 kuna

13.11.2014., Zagrebacki velesajam, Zagreb - Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Izraela u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebackim velesajmom, organizirao prvu startÂ?up konferenciju Za
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/2
30.01.2015.
u 14:00

Radovi su počeli mjesec dana od njezina imenovanja 2013. godine, a završeni su, kako su poručili iz Holdinga, u najkraćem roku. U prvoj godini kako je Marina Pavković vodila Velesajam, ostvareno je samo 60% planiranih prihoda, tj. oko 9,35 milijuna kuna

Pobrinuti se za vlastitu komociju bio je jedan od prvih poteza voditeljice Zagrebačkog velesajma Marine Pavković. Samo mjesec dana od njezina imenovanja šeficom, potrošila je dvjesto tisuća kuna na uređenje vlastitih uredskih prostora.

Poseban ulaz

Da stvar bude zanimljivija, unutar novouređenih ureda kompleksa Zagrebačkog velesajma, koji godinama vapi za uređenjem i sadržajima koji bi podružnici donosili profit, voditeljica je dala napraviti i zahod s posebnim ulazom iz ureda. Samo za sebe!

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Dapače, radovi su obavljeni u najkraćem mogućem roku, tako su barem poručili iz Zagrebačkog holdinga. Novac potrošen za komociju, i to na poziciji za koju se natječajem borila najprije za menadžerski ugovor o radu, da bi krajem ove godine iz uprave Holdinga, kao i svi ostali voditelji podružnica, bila nagrađena dodatkom ugovora koji joj jamči ostanak u megatvrtki u slučaju smjene ili nakon isteka četverogodišnjeg mandata voditelja, trn je u oku radnicima Zagrebačkog velesajma.

Manji sajamski prihodi

Naročito onda kada se u godinu dana njezina šefovanja ostvaruju slabiji rezultati od predviđenih. Naime, prema planu prihoda od sajmova u 2014. godini Zagrebački velesajam trebao je ostvariti 14,120.000 kuna, no na kraju godine crta je podvučena na iznosu od 9,355.480 kuna što je šezdesetak posto od planiranih prihoda po osnovi sajamske, ujedno i osnovne djelatnosti Velesajma.

Spomenuti utrošeni iznos za uređenje novih ureda nije sporan voditeljici podružnice, dapače objašnjen je kao nužan jer je odlukom uprave Holdinga upravna zgrada Zagrebačkog velesajma iznajmljena i Uredu za javnu nabavu Grada Zagreba i Uredu za legalizaciju pa je voditeljica Pavković morala potražiti rješenje.

– Preseljenje je izvršeno u prazan prostor koji nije bio u najmu. Svi radovi nužni za normalan rad operativno su i investicijski usklađeni s nadležnim službama Zagrebačkog holdinga te su obavljeni u najkraćem mogućem roku, a vodilo se računa o kontinuitetu radnih procesa – službeni je odgovor iz ureda voditeljice Pavković.

Ipak, odgovor koji smo dobili nije se odnosio i na naša konkretna pitanja – što se točno preuređivalo, kada se uredilo i čemu potreba za osobno uređenim zahodom.

Komentara 14

CH
chemica
23:05 30.01.2015.

Nije vidjela na hrpi dvjesto tisuća kuna, ali zato čim se nađe na funkciji, spiskat će ih u sekundi. Kakvi su to "ljudi"... Ne pozdravlja se to na ulici već se skrene pogled, kao da si kužnog cucka ugledao. Uniđe u prostoriju, a ti iz nje napadno izađeš uz gadljiv izraz lica. Zar nam je preostalo nešto drugo? Nekakva revolucija, morti? Aha.

BO
bolesnodrustvo
09:00 31.01.2015.

Tko se ne bi igrao pijanog milijardera ako je milijarde dobio na poklon. Ona nije kao i svi koji se domognu takvih pozicija shvatila da treba služiti i da za to prima određenu plaću, a ne vladati i raspolagati povjerenom joj imovinom.

AA
alan.alanh
22:40 30.01.2015.

Velesajam nemre 2 milje eura godišnje skupiti.....jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije