Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za pravednije račune

Za ugradnju razdjelnika Grad daje do 2500 kuna po stanu

17.10.2009., Vinkovci - Pocela je ugradnja razdjelnika na radijatore u zgradama kako bi stanari mogli kontrolirati stvarnu potrosnju energije.  Photo: Goran Ferbezar/VLM/Pixsell
01.08.2014.
u 10:00

Rok za ugradnju razdjelnika u zgradama s više od 70 stanova je 31. prosinca 2015.

Grad Zagreb jučer je raspisao natječaj za subvencioniranje ugradnje razdjelnika topline koje su dužne ugraditi višestambene zgrade s vlastitom toplinskom podstanicom.

Uime suvlasnika na natječaj se javljaju upravitelji zgrada, a dokumentaciju moraju predati 30 dana od objave natječaja. Grad će projekt sufinancirati do 50 posto vrijednosti, odnosno najviše 2500 kuna po stanu za ugradnju uređaja za mjerenje toplinske energije i termostatskih ventila te pripadajućih radova.

Rok za ugradnju razdjelnika u zgradama s više od 70 stanova je 31. prosinca 2015., a onima do 70 stanova 31. prosinca 2016.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:21 01.08.2014.

zasto razdjelnike subvencionira grad a ne HEP koji je distributer ili drzava koja je to zatrazila?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:31 18.08.2014.

Članak 24 zakona o zaštiti potrošača propisuje zabranu naplate posebnog mjerenja takvih usluga, ako nije posebno ugovoreno. A jeste, jer ako uspiju skupiti u jednoj zgradi preko 50% potpisa, onda ostali koji znaju da su razdjelnici niškoristi i velik korakk unazad, moraju i oni na kraju potpisati, jer dobijaju račune 25% veće nego dosad. Ovi godišnje zaračunavaju tridesetak kuna po radijatoru za usluge mjerenja. Prava zarada se u tome i nalazi, u naplati toga, digitalno, preko linka. Da su isparnički, ko vani, gdje jednom godišnje ide čovjek i zapisuje po stanovima, onda zarade nema i ne bi nitko to forsirao već bi se išlo na preinake vertikala što jeste duplo skuplje u startu ali je i konačno i kvalitetno rješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije