Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnici i gubitnici

Za Tuđmanov trg 
10 milijuna, a na 'suhom' akvapark

25.07.2014., Zagreb - Trg Dr. Franje Tudjmana.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
26.07.2014.
u 16:01

Novi planovi: U program obnove nerazvrstanih cesta sa 42 mil. kn. uvrštene manje ulice izvan središta, a 12 milijuna ide za ranžirni kolodvor

U razvoj komunalne infrastrukture u Zagrebu bit će uloženo 37 milijuna kuna više od prvotnog plana, odnosno 433 milijuna kuna, odlučila je u četvrtak Gradska skupština.

Prugama uskraćeno

Osim što je, zbog postupka javne nabave, propala izgradnja fontana kod Hrvatske bratske zajednice, za koje je bilo planirano 22 milijuna kuna, 8,9 milijuna kuna uskraćeno je za rekonstrukcije pruga na križanjima Frankopanske i Ilice te Vlaške i Draškovićeve, bez po tri milijuna ostali su Trg kralja Tomislava i planirani akvapark na Bundeku. No novac od akvaparka prenamijenjen je za dokumentaciju za uređenje i kupnju istočnog dijela parka Bundek-Racinjak i izgradnju skate-parka. To će koštati 2,3 milijuna kuna.

Trgu kralja Tomislava ipak je ostalo dva milijuna za dokumentaciju i uređenje fontane. Ogradama na Mirogoju oduzeto je također tri milijuna kuna, no za ostale radove na Mirogoju i Aleji Hermana Bolléa ostalo je 12,5 milijuna kuna, a s uređenjem po ostalim grobljima ulaganje se penje na 14,3 milijuna kuna. Novca više nema ni za most na Bliznecu kod Gornjeg Bukovca (1,7 milijuna kuna) ni za cestu do bazena na Sveticama (1,5 milijuna kuna). Dobitnika je više jer je u program obnove nerazvrstanih cesta ušao niz manjih ulica izvan središta grada, a sredstva su u toj stavci, na štetu drugih programa, povećana za 42 milijuna kuna. Toliki iznos predviđen je za gradnju sjevernog dijela Vatikanske ulice u Podbrežju. Novi Zagreb zapad pobjednik je u privlačenju novca za velika ulaganja. Osim Vatikanske, 12 milijuna kuna bit će uloženo u ranžirni kolodvor, 6,3 milijuna za priključak autocesti sa SR Njemačke, a Ulica 1 i Ulica 2 na Kajzerici koštaju 6,1 milijun kuna.

Sanacija odrona

U većoj mjeri od planiranog na početku godine bit će obavljeni radovi na Strojarskoj cesti (3,3 milijuna kuna), Aleji mira u Sesvetama (2 milijuna kuna), raskrižje na Zagrebačkoj cesti, sanirat će odrone na Sljemenskoj cesti, dovršit će se radovi na obnovi Bakačeve, Kurelčeve, Cesarčeve i Stare Vlaške (14,9 milijuna kuna). U ulice Mije Haleuša-Resnik bit će uloženo sedam milijuna kuna, a povećano je ulaganje i u Trg Franje Tuđmana, na čije će se uređenje potrošiti 10 milijuna kuna, kolika je i cijena rekonstrukcije Streljačke i Mesničke, a gotovo tri milijuna kuna koštat će obnova Jagićeve ulice.

Dječja igrališta: njima je namijenjeno 5,2 milijuna kuna

Gornja Dubrava: parking župe sv. Leopolda Mandića dobio je 475.000 kuna

Stenjevec: Ulica Med potoki u program je uvrštena sa 711.068 kuna

Novi Zagreb-istok: sanacija terase B. Magovca 3, 9 i 15 košta 2,2 milijuna kuna

Donji Grad: U most preko Miramarske bit će uloženo 1,2 milijuna

Gornji Grad: u uređenje parka Grič ulaganje je "teško" milijun kuna

Četvrt Trnje: Predviđeno rješavanje imovinsko-pravnih poslova na spojnoj prometnici Radnička – Heinzelova, spojna ulica između Ulice Zinke Kunc i Prisavlja.

Dugave: Odustalo se od planiranog uređenja parkirališta doma zdravlja.

>>Bandić zasad odustao od još 3 fontane, 22 milijuna kuna ide za druge projekte

Komentara 1

JO
josmalopanestalo
20:03 26.07.2014.

Bože, koje su to nebulozne cijene, lova za kumove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije