Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kompromis

Za Svetice Kaptol traži tri parcele za crkve

Josip Bozanić
Goran Kovacic/pixsell
27.03.2015.
u 21:21

Prema informacija s terena, zemljišta su već osigurana u Španskom i Jelkovcu.

Zagrebačka nadbiskupija spremna se odreći prava na povrat oduzete imovine na Sveticama pod uvjetom da Grad u zamjenu osigura zemljišta za izgradnju crkvi u Jelkovcu, Španskom te na Kajzerici.

Zahtjev je s Kaptola stigao je javno jer su kazali da ih Grad još nije ozbiljno uključio u pregovore oko zemljišta, gdje se mimo njih dogovara izgradnja kampa Hrvatskog nogometnog kampa.

Prema informacija s terena, zemljišta su već osigurana u Španskom i Jelkovcu.

>>Alternativa – grad će ponuditi novu lokaciju za nogometni kamp

Komentara 37

TO
tolitol
10:05 28.03.2015.

U čemu je ovdje problem? Katolička crkva svoje zemljište nudi u zamjenu za druga zemljišta. A kako bi drugačije? Poklonila možda? I to državi? Problem je jedino valjda u tome što se radi o Crkvi pa bi sada oni tobože trebali nekome ili nešto darivati. Pa nije to država ili neka od lokalnih javnih struktura za pretakanje javnog u privatno, gdje se javna zemljišta praktično daju u bescijenje odabranima. I ako ćemo baš posve iskreno, Crkva svojim vlasništvom općenito upravlja daleko kvalitetnije od većine javnih struktura u ovoj zemlji. A pogotovo od države koja je pojam rasipništva, kriminala i korupcije i gdje nije, kako nedavno čitamo, nikakav problem preplatiti posao za šest milijuna kuna jer je uvezanoj ponudi na javnom natječaju popustio uvezni konac.

MA
maki
06:58 28.03.2015.

Crkva ne trazi nista za sebe nego za Hrvatski narod od kojega su 88 % katolici i vi opet pljujete.

DG
davor.gazivoda
11:06 28.03.2015.

nemozes vjerovati koliko komunistickog smeca jos zivi. kazite nesto ako imat punim imenom. sto se skrivate. ili vas je sram jer i sami uzivate u imovini oduzetoj 45 od vaseg neprezaljenog tite. fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije