Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parkiranje

'Za svako će slobodno mjesto izbijati svađa između vozača'

Ukidanje rezerviranih parkirnih mjesta  za gradjane Gornjeg grada
13.09.2014.
u 11:00

Grad još nema rješenja kako izbjeći kaos iako ga je moguće očekivati svakoga dana, čim odluka stupi na snagu

Gradska uprava još nije pronašla način kako će reagirati na sudsku odluku kojom je zabranjena praksa rezerviranja parkirališnih mjesta za sve građane, osim za službena vozila javnih tijela, iako je pitanje dana kad će ona postati pravovaljana s objavom u Narodnim novinama, pa nas zasigurno očekuje kaos.

Najveći problem dogodit će se na Gornjem gradu gdje je na svakom od 200-tinjak mjesta ispisana registracija određenog stanara, premda ondje svakodnevno na posao dolazi njih više stotina.

Zadovoljni i stanari

–Moglo bi biti svađe oko parkinga jer će korisnik tražiti pravo na svoje mjesto, no pauk ga neće smjeti dignuti pa će biti svega - kazao je prolaznik Darko Čop. Zaposlenici brojnih gornjogradskih institucija uključujući Sabor, Vladu, škole, muzeje već godinama imaju običaj parkiranja na praznim označenim parkinzima čiji su 'vlasnici' otišli s automobilom.

–Dogovorio sam se s čovjekom koji svakog jutra odlazi na posao i vraća se tek iza pet pa parkiram na njegovu mjestu - kazao nam je zaposlenik iz Gradske skupštine u kojoj su zastupnici 2011. godine i donijeli spornu odluku. I drugi zaposlenici snalaze se pa ispod vjetrobranskog stakla ostavljaju poruke poput 'Radim u muzeju... ako smetam molim nazovite ovaj broj ili dođite na portu' i sličnih.

S ovakvom odlukom uz zaposlenike brojnih institucija koji će, kako su kazali, napokon moći normalno parkirati, zadovoljni su i stanari koji nisu imali pravo na kartu jer im automobil nije upisan na njih ili ga pak otplaćuju na leasing.

Za dom zdravlja i crkve

Zadovoljni su i građani koji idu u Dom zdravlja Kamenita vrata jer su do doktora morali isključivo pješice bez obzira na fizičko stanje, a na svoje će doći i vjernici koji će do gornjogradskih crkvi moći automobilom.

–Stanujem u centru i protiv sam rezervacija i toga da svatko treba na ulici parkirati pred svojim ulazom, ali se odluka trebala provesti i na službena vozila - kazao je Nikola Pustišek.

Vlado Marović, stanar Demetrove

Parkiranje mora biti slobodno svima pa neka parkira tko može, kada može i gdje može

Florijana Komosaf, zaposlenica na Gornjem gradu

Zabraniti promet na Gornjem gradu i otvoriti ga pješacima jer se vozači zaletavaju u turiste

Ključne riječi

Komentara 4

2X
2Xgeneral
06:23 14.09.2014.

u čemu je problem?????? London je riješio parkiranje vrlo jednostavno i pošteno!! Kako ??? Stanari mogu parkirati u zoni stanovanja ( kvart - nekoliko ulica, sve određeno ) a drugdje se plaća i to masno!!!!!naprimjer: ako ja stanujem u ZG u prvoj zoni ( točka A ) parkiram u okolne 2-3 ulice besplatno a odlazim na drugi kraj prve zone ( točka B ) plaćam kao i parkiranje bilo gdje u gradu!!! Jednostavn ozar ne? E, a sada bi gospoda koja stanuju u rubnim zonama ( prva zona ) morali plaćati parkiranje u cijelom gradu. to ne odgovara političarima i likovima koji imaju koristi od ovog načina parkiranja. zato i nastaje nepotreban problem koji je lako rješiv. nema povlaštenih ( osim invalida ) isto tako zašto automobili sabora i državnih tijela ne plaćaju autocestu ????? auto je auto i plaća se po autu a ne čiji je!!!

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
15:33 13.09.2014.

Uvesti će se naplata, crvena zona.

Avatar Django
Django
12:48 14.09.2014.

Nije samo London, tako su riješeni svi veći gradovi u EU. Problem je što ni takvo rješenje ne garantira da će stanar naći mjesto za parkiranje nego često mora kružiti i po 1/2 sata i više dok se ne uparkira. I tu tek postaje jasno što je ustvari naplata parkiranja - ništa drugo nego namet. Harač koji gradske vlasti ubiru, bez da oru i kopaju. Bilo bi naime lijepo kada bi se od tih novaca poboljšala prometna infrastruktura - primjerice, izgradile kvartovske garaže u kojima bi se moglo parkirati po cijeni mjesečne karte kao na cesti. Eeee, al onda bi plaćice trebalo zaraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije