Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz proračuna

Za sanaciju nagomilanih dugova bolnica daju 59 milijuna kuna

bolnica Sveti Duh
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.07.2014.
u 10:15

Tri zagrebačke bolnice prošlu su godinu završile s nagomilanim dugom od 109,967.198,14 kuna

Iz gradskog će se proračuna izbrojati 59 milijuna kuna za sanaciju nagomilanih dugova zagrebačkih bolnica!

Ipak, izbrojeni iznos nije dostatan da se računi bolnica svedu na nulu.

Naime, Klinička bolnica Sveti Duh, Dječja bolnica Srebrnjak, Specijalna bolnica za plućne bolesti sa zadnjim su danom prošle godine nagomilale dugove u ukupnom iznosu od 109,967.198,14 kuna, od čega je najveći dužnik Klinička bolnica Sv. Duh s iznosom od 99,592.854,49 kuna, dok primjerice Specijalna bolnica za plućne bolest duguje 5,652.895,94 kuna.

– Povećanje materijalnih prava zaposlenika nije na odgovarajući način pratilo i povećanje financijskih sredstava za provođenje zdravstvene zaštite – opravdanje je Grada za nagomilane dugove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije