Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinarstvo

Za razdjelnike topline Grad daje do 2500 kuna po stanu

razdjelnici
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
24.08.2014.
u 14:15

Za prijavu je potrebna suglasnost Toplane, stopostotan pristanak stanara, projekt i ponuda za izvođača radova

Još ovaj tjedan predstavnici stanara mogu prijaviti svoju zgradu za subvencioniranje troškova ugradnje uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije (razdjelnika) u svim stanovima.

Tako do nedjelje imaju vremena da dostave dokumentaciju (suglasnost Toplane, stopostotan pristanak stanara, projekt i ponudu za izvođača) na temelju koje će im Grad sufinancirati do 50 posto troškova, odnosno od dvije do dvije i pol tisuće kuna po stanu za sufinanciranje nabave i ugradnje uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije i termostatskih ventila.

Iz Grada su napomenuli kako se prijave na javni natječaj podnose isključivo preko tvrtki upravitelja stambene zgrade, a da će rezultati biti poznati nakon mjesec dana. Istaknuli su i kako će potom sastaviti listu na kojoj će prednost imati one molbe koje su pristigle prve, no da će se subvencije dijeliti svima koji zadovolje uvjete natječaja sve do potrošnje planiranih sredstava za ovu godinu, a to je oko 2 milijuna kuna, te da će se novac dijeliti i sljedeće godine.

Za pravednije račune do 2500 kn subvencija

Komentara 2

Avatar glas-naroda
glas-naroda
07:46 25.08.2014.

Ovo ima samo kod nas, kada je subvencioniran neki posao onda se radi kao na slici, glumac sa zlatnom narukvicom montira mjerac topline. Najviše u tom novom izmišljenom poslu zarađuju neki strucnjaci, projektanti, nadzori i kojekakvi paraziti koji uzimaju državni ili gradski novac a najmanje košta materijal za ugradnju. Materijal koji se ugrađuje košta jednu trecinu cjele investicije, što znaci dvije trecine se placa glumce i prodavace magle a najmanje košta ono što i trebamo da štedi.

IV
Ivananana
19:22 25.08.2014.

i kaj to meni znači ako se grijem na toplanu i ne mogu podesit grijanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije