Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Za preglasnu trubu kazna je 300 kuna

01.07.2015.
u 10:30

Odgovori na pitanja građana Novi Zagreb - istok

U ovom broju donosimo odgovore na pitanja građana s Večernjakove tribine Novi Zagreb - istok. Odgovore je dao pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić.

Što je s organizacijom prometa oko tržnice Utrine? Stanje je kritično, a rješenje koje je na snazi već desetak godina (jednosmjerni promet) pokazalo se promašenim.

Djelatnici Ureda obavit će uvid na terenu te će, ukaže li se potreba za izmjenom prometne regulacije, organizirati očevid u suradnji sa Službom za sigurnost cestovnog prometa te predložiti novo prometno rješenje.

Zašto se ne postavi znak zabrane uporabe zvučnih signala oko tržnice Utrine jer je stanje nepodnošljivo, poglavito subotom ujutro kada se trubi od ranih jutarnjih sati kao da su svatovi u prolasku?

U članku 16. Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač je dužan upotrebljavati znakove upozorenja radi sigurnosti prometa. Također je propisano da se zvučni znak upozorenja mora svesti na nužnu mjeru. Kazna za prekršaj i nepoštovanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama je 300 kuna.

Zašto se ne oboje crte na parkiralištu za sva parkirna mjesta u Utrini već se boje samo ona koja se naplaćuju? Više od 20 godina nije obojen parking omeđen ulicama Barčev trg - Hrastin prilaz - Kombolova.

S obzirom na to da je obnova prometne signalizacije na području Grada Zagreba u nadležnosti Zagrebačkog holdinga podružnica Zagrebačke ceste, zatražili smo od Zagrebačkih cesta da obnove horizontalnu prometnu signalizaciju – parkirališna mjesta na predmetnom parkiralištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije