Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETICE

Za pravi izgled kampa arhitekti će se pomučiti

08.09.2014., Zagreb - Arhitekti su obisli Sportsko-rekreacijski centar Svetice prije otvorenja javnog natjecaja za uredjenje tog prostora.  Photo: Zarko Basic/PIXiSELL
20.09.2014.
u 11:00

Arhitekti su mogli obići prostor na kojem će biti nogometni kamp i prateći objekti, te se uvjeriti u stanje stvari na teren

Novi atletski tereni i nogometni stadion, dvorana za sportaše, ugostiteljski objekti, samo su dio sadržaja koji će arhitekti morati smjestiti u svoja rješenja za izgradnju kampa Hrvatskog nogometnog saveza, planiranoga na Sveticama.

Za ovaj projekt nedavno je, podsjetimo, raspisan i natječaj, a natjecatelji koji su htjeli vidjeti iz prve ruke teren koji će se u potpunosti poravniti i s kojeg će se ukloniti sadržaji koje sada ima, imali su priliku za njegov obilazak.

–Tražimo najbolje rješenje i zbog toga smo napravili pregled lokacije na koji su mogli doći svi zainteresirani natjecatelji koji će ponuditi svoja rješenja prema podlozi koju smo dali - kazao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

A nove Svetice morat će prema želji investitora HNS-a, koji će u cijeli kompleks uložiti sedam milijuna eura, sadržavati osim atletskih i nogometnih terena i hostel, restoran sa sto mjesta te kafić i slastičarnica. Planirani su i komercijalni sadržaji koji podrazumijevaju i gradnju wellness-centra, a kako kažu iz HNS-a, dio će biti otvoren i za građanstvo.

–U određeno vrijeme i po određenim uvjetima građani će moći besplatno koristiti atletske i nogometne terene - pojasnio je Vrbanović.

Arhitekti će svoja rješenja ponuditi do završetka natječaja 14. listopada kada će se izabrati najbolji projekt po kojem će se graditi sve željeno i planirano.

–Lokacija je puna problema, u blizini su gradski bazeni, a nisu daleko niti naselja, tako da će se natjecatelji morati dosta pomučiti kako bi našli rješenje za sve te teškoće - kazao je Nenad Kondža, član ocjenjivačkog suda koji će odabrati najbolji rad za Svetice.

>>Bazen 'utonuo' pet centimetara. Holding: Sve je to normalno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije