Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaji grada

Za očuvanje i razvoj tradicijskih obrta devet milijuna kuna

Jurišićeva ulica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.10.2014.
u 09:30

Potporu su zatražila 503 obrtnika, a dobilo ju je njih 487, i to od 10.000 do 30.000 kuna za svakog prijavljenog

Opremanje poslovnih prostora, edukacija zaposlenika, potpora za odlazak na sajmove i promidžba izvan Hrvatske – samo su neke od mjera kojima će Grad Zagreb subvencionirati malo i srednje poduzetništvo, a u tu svrhu ove godine potrošit će se iz gradskog proračuna oko devet milijuna kuna.

– I ove godine raspisali smo natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti. Zaprimljene su 503 prijave, a mi smo odobrili njih 487 u ukupnom iznosu od 8,9 milijuna kuna – kazala je jučer na predstavljanju projekta potpore u Gradskoj upravi pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

Potpore će se podijeliti u iznosu od 10.000 do 30.000 kuna, a obrtnici kojima su odobrene imaju ukupno 1367 zaposlenih.

– To je samo jedna od mjera, a usmjerena je na stvaranje novih radnih mjesta i čuvanje postojećih. Na idućoj sjednici Gradske skupštine donijet ćemo još dvije mjere za poticaj izvoza i socijalnog poduzetništva – kazala je dogradonačelnica Sandra Švaljek.

Najavila je i otvaranje poduzetničkog centra u okviru Razvojne agencije koji će biti smješten u Vodnikovoj 12.

– Poduzetnički centar otvorit ćemo do kraja godine, a to će biti mjesto na kojem će poduzetnici i obrtnici moći dobiti informacije i savjete koji su im potrebni za razvoj – dodala je dogradonačelnica. Slične potpore obrtnicima i poduzetnicima namjeravaju se u gradskom proračunu osigurati i iduće godine, a do sredine 2015. godine trebala bi zaživjeti mjera potpore socijalnom, društvenom poduzetništvu na koje se namjerava potrošiti 1,8 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije