Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani razradili bandićevu ideju

Za Maksimir - plavi pothodnik

Tunnel
Foto: Thinkstock
1/2
30.03.2017.
u 14:40

Gradonačelniku je dojadilo da mu sugrađani preskaču Maksimirsku "kao klokani" pa će stadio s parkom spojiti podzemnim prijelazom

Ne znaju je li baš potreban, ali ako ga se počne graditi, za pothodnik, koji bi trebao spojiti park i stadion, u Maksimiru imaju samo jednu želju – mora biti plave boje. Modrim tunelom do modrih vrlo će rado hodati, a sjete li ga se “nadležni” još ukrasiti stihovima iz “Dinamo ja volim”, sreći Maksimiraca, sami kažu, neće biti kraja.

Ipak, da bi Maksimirsku prelazili ispod zemlje, a ne “preskakali je kao klokani”, kao što kaže gradonačelnik Milan Bandić, morat će pričekati još neko vrijeme. Jer gradit će se pothodnik u isto vrijeme kad će se poduzetnicima u najam dati 14 i pol tisuća kvadrata ispod sjeverne tribine, kako bi tamo oformili “centar zdravlja”.

Možda i podzemna fontana?

– I sad je ta cijela površina podijeljena na poslovne prostore, koji prazni zjape već desetak godina. Ideja o centru u koji bi se smjestili sadržaji poput aerobika, fitnessa te kafića sa zdravim napitcima sviđa mi se, ali za pothodnik koji bi taj dio stadiona spajao s parkom Maksimir nisam siguran. Ulaz je to i u Zoološki vrt, povijesni je dio grada, vjerujem da to nije potrebno – rekao je Goran Sutlović iz Maksimira pa predložio, kad krene gradnja “modrog tunela”, da se “možda napravi i prva podzemna fontana”.

Kakav će točno biti plan Grada, još se ne zna, jer uređenje područja sjeverne tribine trebalo je krenuti nakon otvaranja bazena Svetice te početka radova na HNS-ovu nogometnom kampu.

Kad će zakopati prvi kramp?

– Ja već vidim kako će to izgledati. To će biti jedan od najljepših dijelova grada – još krajem 2015. rekao je Bandić, koji je u međuvremenu, u lipnju prošle godine, u “najljepšem dijelu grada” otvorio samo bazen. HNS s gradnjom kampa još nije krenuo, što gradonačelnika ne brine “jer će tamo biti Wembley”, a Grad nije počeo ni s uređenjem sjeverne i zapadne tribine, koje su se obje trebale natkriti. Natječaj za najam prostora ispod sjeverne trebao bi se raspisati za nekoliko tjedana. 

Komentara 10

Avatar fuzzy
fuzzy
15:20 30.03.2017.

Prvo srušiti onu rugobu od stadiona pa poslije neka rade što hoće ako baš imaju toliko novaca.

RP
rpzagreb
17:03 30.03.2017.

Da li u našem gradu postoji možda još netko koga bi se pitalo i da kaže dvije suvisle rečenice o razvoju grada a da to nije ovaj populistički cirkusant? Sramota za medije da godinama pitaju samo jednu osobu za svakii detalj koji se odnosi na grad. Pa zar je toliko teško shvatiti da Bandić nije niti će ikada biti grad Zagreb !!!

Avatar dario554433
dario554433
15:16 30.03.2017.

A stadijon??? To nije bitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije