Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Za Lovorku'

Za liječenje majke petero djece skupili više od 34.000 kuna

Za Lovorku
Foto: Anto Mazgan/PIXSELL
1/4
07.12.2014.
u 14:30

S humanitarnim se događanjima nastavlja u utorak u 21 sat koncertom u Bikers Beer Factoryju, u Savskoj cesti 150.

Pedesetak neznanaca u samo se dva tjedna povezalo putem društvenih mreža te su organizirali humanitarnu akciju u kojoj je za liječenje Lovorke Hančić skupljeno čak 34.000 kuna.

Iako se međusobno ne poznaju, zajedničko im je bilo prijateljstvo s ovom poduzetnicom, suprugom i majkom petero djece kojoj je, nakon dijagnoze tumora, umjesto potrebnog lijeka Gliveca propisan onaj generički.

– Meni ovo jako puno znači, ne samo materijalno, nego i zato što mi puno pomaže podrška drugih. Meni više ništa ne treba pod bor - poručila je Lovorka Hančić koja se još uvijek bori sa sustavom da bi joj odobrio da barem sama kupi lijek koji joj je potreban.

U organizaciji akcije pomogla je i udruga Cure puce s Trešnjevke te Volonterski klub IX. gimnazije gdje se humanitarni sajam i održao. Odazvalo se više od 1000 ljudi, a prodavali su se razni proizvodi, rukotvorine, knjige, kolači, ali i zagrljaji te poljupci. Održane su i predstava za djecu te viteška borba, a rukomateši Zagreba potpisivali su autograme.

Ovo je bila tek prva akcija ‘Za Lovorku‘, napominju organizatori, a s humanitarnim se događanjima nastavlja u utorak u 21 sat koncertom u Bikers Beer Factoryju, u Savskoj cesti 150.

Komentara 3

MI
mileeeee
06:51 08.12.2014.

A za kolindinu kampanju se skupilo milijun kuna u jednoj večeri. Žalosno. Gdi Lovorki brzo ozdravljenje

DU
Deleted user
17:49 07.12.2014.

Predivna gesta za ovu predivnu obitelj. Sretno im , od srca!

Avatar fijolica
fijolica
13:41 08.12.2014.

A gdje su sad sve one toliko "pravedne, napredne, tolerantne itd." ženske i ine udruge, na čelu s Mirelom koja se toliko zdušno zalaže za besplatan tretman promjene spola dok za stvarne potrebe majke petero maloljetne djece očito nemaju sluha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije