Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Samobor

Za godinu i pol đacima nova i dvostruko veća dvorana

20.02.2015., Samobor - Derutna sportska dvorana u osnovnoj skoli Samobor nema uporabnu dozvolu pa su u skoli jednu ucionicu i dio hodnika pretvorili u prostore za odrzavanje nastave tjelesnog odgoja.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
25.03.2015.
u 12:30

Pola su godine, otkako je dvorana zatvorena, vježbali i na hodnicima

Da vježbaju u bivšoj učionici za glazbeni, odaje tek ploča za pisanje nota.

Učenici OŠ Samobor već su navikli na to da tjelesnu i zdravstvenu kulturu odrađuju u upola manjem prostoru nego što su to činili do jeseni. Nemaju svlačionicu, djevojčice se presvlače u starom kabinetu, dječaci u improviziranoj dvorani. Najmlađi, od 1. do 4. razreda, vježbaju na hodniku. Školsku dvoranu imaju, ali ju je prije šest mjeseci zatvorila sanitarna inspekcija. I to nakon desetogodišnjeg upozoravanja škole na derutnost objekta.

– Slali su se dopisi Gradu Samoboru da se trusi žbuka sa stropa, da zbog prokišnjavanja poplavljuju prostorije, voda je kapala u svlačionice, gdje prolazi i struja... Čak su se i švedske ljestve izvukle iz zida. Grad je reagirao i u dvoranu se ulagalo, ali to je bilo samo krpanje – rekla je v.d. ravnateljice Marijeta Ranogajec Kukulj. Projekt gradnje nove dvorane prijavili su i za dobivanje sredstava iz fonda EU, no novac se našao u gradskom proračunu. Odabran je i najpovoljniji izvođač, tvrtka Mešić Com d.o.o., koja će posao obaviti za manje od 7,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

– Priprema se ugovor koji bi trebao biti potpisan do 10. travnja – kazali su iz Grada i dodali da radovi počinju nakon što završi natječajni postupak, sredinom travnja i početkom svibnja, ovisno o vremenu. Gradnju će sa 25 posto potpomoći i Zagrebačka županija. Tako će učenici za 18 mjeseci, koliko će trajati radovi, konačno dobiti novu dvoranu, koju je projektirala tvrtka ARHINGTRADE d.o.o. Dvostruko će biti veća od sadašnje, koja će se srušiti.

– Moći će se ponovno igrati svi momčadski sportovi s loptom, što se od zime nije moglo. Utjecalo je to i na rezultate klubova u sklopu škole, koji su inače prilično uspješni na natjecanjima – kazala je v.d. ravnateljice. Dvorana će biti dvodijelna, s podiznom platformom, za pristup osobama s invaliditetom u prizemlju građevine. Unutra će biti dva bloka svlačionica, dvije prostorije za nastavnike, sanitarni prostori, strojarnica, prostor za čistačice, za razglas i vatrodojavu te dva spremišta sportske opreme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije