Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski Leskovac

Za dvije godine trebaju dobiti školu od 50 milijuna kuna, no imaju tek 500.000

Foto: G2 studio
1/2
26.11.2015.
u 14:02

Mjesni odbor projekt gura od 2010. , zbog čega su tražili i promjenu prostornog plana. Bandić obećava da gradnja škole počinje iduće godine

Stanovnici Hrvatskog Leskovca o školi u svom naselju sanjaju još od 1989. godine, a ovih su je dana napokon i ugledali, barem na skici.

Završen je, naime, idejni natječaj za izgradnju škole u koju bi na jesen 2017. trebalo krenuti 360 učenika, koji sada na nastavu odlaze u Lučko ili Brezovicu. Prema projektu, škola će imati sportsku dvoranu i kuhinju, a u prizemlju i katu nalazit će se učionice. Projekt je vrijedan oko 50 milijuna kuna.

– Projekt je zadovoljavajući, no uočili smo propuste koje bismo voljeli da se isprave. Jedan je da sportska dvorana nema tribine, smatramo da bi ih trebalo predvidjeti, a drugi što na krovu nemamo solarne panele, što je danas standard – kazao je Ivan Jurković, vijećnik Mjesnog odbora. Projekt škole taj odbor "gura" još od 2010. godine.

– Postojao je plan gradnje škole na privatnim parcelama pa smo tražili izmjenu prostornog plana naselja i za lokaciju odabrali gradsko zemljište uz prugu kako bi sve bilo brže – kazao je Jurković.

Iako je gradonačelnik Milan Bandić najavljivao početak radova 2016., u proračunu je predvidio tek pola milijuna kuna pa Jurković smatra da za sljedeću godinu treba osigurati barem trećinu investicije, a plan je školu završiti do jeseni 2017. godine.

Komentara 3

DA
damirtankovic
21:06 26.11.2015.

Dok sam pisal ovaj prethodni komentar, objavili su da Dinamu ide 35000000 kn više nego kaj je dobival do sada. Za škole i vrtiće se nema, a za privatne klubove se mora imati. Zbogom pameti, živio legalni lopovluk!!! I dalje bi nastavil pisati, al bi me onda zbrisali i kaznili. Nastavak moga komentara prepuštam vašoj mašti, hehe.

DA
damirtankovic
19:03 26.11.2015.

E, dragi moji susjedi, mislim da budete na žalost još dosta dugo slali svoju dječicu u školu u Brezovicu i u Lučko, jer fontanice i ostale fiks ideje (zna se čije!) imaju prednost.

TH
than
10:14 27.11.2015.

Mene samo zanima sto ce tribine u dvorani u skoli od 360 ucenika. Eno, Arena nije daleko, pa neka uziva Jurkovic u tribinama. Cuj to, djeca idu u skolu u Lucko. Pa daleko je Lucko. Ima jedno sat i pol voznje... Pravimo od djece invalide. Naravno, to ne opravdava niti Bandica. Ali fontanice manje trose, dok je trosak odrzavanja jedne skole poprilicno visok, pogotovo zimi kada treba sve to grijati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije