Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 29. listopada

Za dostavu u centru grada mjesečno će se plaćati 500 kuna

04.10.2012., Zagreb - Dostavljac sa kombijem hrvatske poste provezao se danas Bogovicevom ulicom blokirajuci najuze dijelove pjesacke zone i provlaceci se uz terase kafica. Zaustavljajuci se od ulaza do ulaza desetak minuta stvarao je probleme prolaznicim
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.10.2015.
u 14:45

Moći će ući vozila fizičkih i pravnih osoba i obrtnika, ali uz naplatu od deset kuna i posebnu dozvolu Grada

Dostava pića u kafiće te robe u trgovine centra grada od sljedećeg će četvrtka biti moguća samo od 22 sata do sedam ujutro, i to uz naplatu.

Po toni tri kune

Dnevnu dozvolu za ulaz kamionom Grad će naplaćivati 500 kuna mjesečno, odnosno 5400 kuna godišnje, a cijena dnevne karte ovisit će o zoni, odnosno o veličini kamiona.

- Tri kune po toni vozila cijena je dnevne karte - kažu iz Grada te objašnjavaju kako u središnji dio grada ući može vozilo najveće mase 12 tona, dok je ograničenje za pješačku zonu 3,5 tone. Pod središnjom zonom podrazumijeva se područje omeđeno Ulicom Republike Austrije, Ilicom do Ulice Vatroslava Jagića, preko Božidara Adžije do Nove ceste, pa Kranjčevićevom do Florijana Andrašeca, Ulicom Grada Vukovara do Držićeve, pa Branimirovom do Heinzelove, zatim Kvatrićem do Ulice Dragutina Domjanića, preko Voćarske ceste do Bijeničke, pa Alejom Hermanna Bollea do Mirogojske ceste, Mirogojskom do Gupčeve zvijezde, pa Ulicom Fausta Vrančića do Mlinarske i Jurjevske, zatim do Ilirskog trga i Opatičke, Opatičkom do Demetrove, pa Mesničkom do Ilice i Britanca, dok je pješačka zona strogi centar grada. Iznimno, osim taksija, objasnili su iz Grada, u pješačku zonu moći će ući vozila fizičkih i pravnih osoba te obrtnika, čak i ukoliko nisu dostavna, ali uz naplatu od deset kuna dnevno te, također, posebnu dozvolu od Grada.

- U vrijeme manifestacija izdavat će se takve dozvole - objašnjavaju detaljnije iz Grada te dodaju kako građani, koji žive u strogom centru grada nemaju razloga za brigu.

Postavljaju znakove

Oni koji imaju tamo prebivalište ili u vlasništvu parkirno mjesto neće ni sad plaćati ulaz u pješačku zonu. A kako bi se sve to reguliralo, za nekoliko će se dana početi postavljati i prometni znakovi, koji će vozače dostavnih vozila upozoravati na nova pravila ponašanja, barem što se tiče pješačke zone.

- Prilikom zaustavljanja dostavno vozilo, za slobodan prolaz pješaka i drugih vozila, mora ostaviti najmanje četiri metra, a na javno prometnim površinama može se zadržati samo onoliko vremena koliko je nužno da se roba istovari - kažu iz Grada te dodaju kako, u pješačku zonu i dalje mogu vozila kojima se obavlja komunalna djelatnost, vozila pod pratnjom i ona s pravom prednosti prolaska. Također, ostavili su i "prostora" za propisano vrijeme dostave, pa tako u novoj odluci Grada stoji kako se posebnom odlukom Ureda za promet roba u centar grada može dostavljati i izvan određenog termina, od 22 do sedam sati.

Komentara 9

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:12 21.10.2015.

preširok vam je "centar"

BU
bubimima
15:03 21.10.2015.

Sada možemo očekivati dodatna poskupljena usluga i robe u centru. Građani, koji žive u centru grada, nemaju razloga za brigu (ha,ha). Već i do sada mnogi majstori ne žele doći kada čuju da se radi o stanu u centru.

TU
tunjo
19:55 21.10.2015.

u njemackoj je dostava do od 7 do 11 sati u svim centrima bez obzira veliki ili mali gradovi , i sto je najvaznije ne naplacuje se .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije