Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradske četvrti

Za dječja igrališta i asfaltiranje dobivaju 24 milijuna kn manje

Park
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/2
24.12.2014.
u 08:00

Bez najviše novca ostaje četvrt Sesvete, ukupno 3,5 milijuna, dok će se ostalima uzimati po prosječno milijun i nešo kuna

Izglasavanjem proračuna za 2015. godinu 17 predsjednika gradskih četvrti dobilo je zeleno svjetlo da krenu u kreiranje svojih lokalnih budžeta za koje će dobiti ukupno 180 milijuna kuna. Za razliku od ove godine, u 2015. za mjesnu je zajednicu rezervirano 24 milijuna kuna manje što će se odraziti najviše na malim komunalnim akcijama poput asfaltiranja cesta, uređenja dječjih igrališta...

Tražit će ulaganje i Grada

Žao mi je što zamjenica gradonačelnica nije iskoristila povijesnu šansu i, unatoč smanjenom budžetu, povećala izdatke za mjesnu zajednicu

Stanko Gačić

pred Vijeća GČ Maksimir

. Time bi dokazala da grad radi na jačanju decentralizacije jer je građanima nebitno da li se uređenje ulice financira iz jednog ili drugog budžeta - istaknuo je Stanko Gačić, predsjednik četvrti Maksimir.

Dodao je da će s proračunom tanjim za 1,2 milijuna kuna ipak pokušati zadovoljiti sve želje građana, no da će zahtijevati da novac kroz svoje projekte uloži i Grad te sve gradske komunalne tvrtke. Sa 1,3 milijuna kuna manje u 2015. raspolagat će i u Novom Zagrebu Istok. Predsjednik Vijeća Dinko Suton kazao je da raspodjela novca ide na način da sa 30 posto raspolaže Vijeće dok ostalih 70 posto raspoređuju na 11 mjesnih odbora.

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

– Manjak od 1,3 milijuna kuna rezat ćemo na onih 30 posto kojima raspolaže Vijeće dok će mjesni odbori dobiti isto novca kao i ove godine – kazao je Suton. Čelnik četvrti Podsused Vrapče Dubravko Peroš predložio je pak da se manjak novca pokuša nadomjestiti donacijama dječjih sprava za postojeća i izgradnju novih dječjih igrališta. Ipak, kako su kazali iz Grada, proračun je rezan svugdje osim na socijalnim pravima pa prostora za takvo što gotovo da i nema.

Sve planirano i urađeno

– Lokalna samouprava dobila je 24 milijuna kuna manje i za toliko će se smanjiti i ono što će se moći odraditi – kazao je Zoran Nevistić, pročelnik Mjesne samouprave. Dodao je da je u ovoj godini odrađeno gotovo sto posto planiranih akcija te da će se u siječnju raditi na novim planovima koji će u veljači biti i na izglasavanju po vijećima. Nevistić je pojasnio kako od 180 milijuna kuna 27 milijuna odlazi na plaće, naknade i druge troškove mjesnih odbora.

'I da nismo imali 26 ruku, našlo bi ih se u opoziciji' – komentirao je pročelnik za financije Slavko Kojić

Komentara 4

NO
nonasur
09:36 24.12.2014.

Znači za plaće birokrata se ima, a za dječja igrališta ne?! Ukinuti prirez čim prije! Ovi ljudi nisu u stanju raspolagati našim novcem!

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:35 24.12.2014.

To samo znači da će Holding,tj. Zagrebačke ceste I Zrinjevac manje raditi i zaraditi.Možda je tako i bolje jer neće asfaltirati što treba i što ne treba.A kad bi se dopustilo tržišno formiranje cijena i odabir izvođača putem natječaja,tada bii se iz postojećih proračuna izgradilo dva puta više.Kumovi monopolisti napuhavaju cijene do neba.

DU
Deleted user
14:21 25.12.2014.

Ništa ne dobivaju manje. Kad korigiraju cijene, koje ne odgovaraju stvarnosti jer su previsoke, moći će napraviti istu količinu posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije