Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uređenje klaićeve bolnice

Za boravak djece s roditeljima 18 novih soba, a i nova intenzivna

30.07.2015., Zagreb - U Klinici za djecje bolesti Zagreb rekonstruira se drugi kat s kojeg se odselila onkologija. Djecji kirurg i ravnatelj Klinike za djecje bolesti Zagreb Zoran Bahtijarevic. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
31.07.2015.
u 13:30

Svi radovi prestat će tek kad se bolnica preseli na novu lokaciju koja im se obećaje već godinama, kaže ravnatelj klinike, dječji kirurg dr. Zoran Bahtijarević

Kroz Kliniku za dječje bolesti Zagreb dnevno prođe tristotinjak malih pacijenata. U bolnicu mnogima poznatiju jednostavno po imenu ulice u kojoj se nalazi, "Klaićeva", dolazi se sa slomljenom rukom, bolovima u trbuhu, visokom temperaturom, a tamošnji liječnici i medicinske sestre svakodnevno daju sve od sebe kako bi se tužne dječje oči brzo pretvorile u veselje.

Sve do 1. rujna

Iako postoji plan za preseljenje klinike na drugu lokaciju, kako kaže ravnatelj bolnice Zoran Bahtijarević, projekt nove ustanove još nije napravljen te se nova adresa ne očekuje minimalno još pet godina. U međuvremenu, rekao je, oni će se sami potruditi da djeci, a i njihovim roditeljima osiguraju najbolje moguće uvjete u najtežim životnim situacijama.

–Trenutačno je u tijeku rekonstrukcija drugog kata bolnice. Budući da je dječja onkologija u svibnju premještena na Kliniku za tumore, kat je ostao prazan pa ćemo na njemu napraviti prostore u kojima ćemo ponuditi smještaj roditelja s djecom. Dosad smo imali dva kreveta za roditelje, sad ćemo ih imati 18 - objasnio je Zoran Bahtijarević obilazeći radove koji će biti gotovi do 1. rujna. Tako jednostavno, govori ravnatelj, mora biti jer će se sobe, koje će po dvije imati zajednički sanitarni čvor, početi puniti upravo s tim datumom.

–Nekako manje posla imamo od 15. srpnja do 1. rujna jer su djeca na moru, ali do početka devetog mjeseca moramo završiti - rekao je ravnatelj Bahtijarević te pohvalio radnike koji "čitave dane rade punom parom".

Trojezični natpisi

A upravo u rujnu raspisat će se natječaj i za obnovu prvog kata bolnice, točnije operacijskih sala i jedinice intenzivnog liječenja. –Sva sredstva dobili smo od donatora te nadležnog ministarstva, a očekujemo da će radovi na prvom katu početi u prosincu - objasnio je Bahtijarević te najavio uskoro i formiranje centralnog upisnog te objedinjenog hitnog prijema. Već sad u hitnoj u Klaićevoj natpisi su, osim na hrvatskom, na engleskom i njemačkom jeziku, budući da dnevno tamo liječe i desetero strane djece.

–Želimo da se svi jednako kod nas mogu snaći - rekao je ravnatelj Klaićeve u kojoj se trenutačno dovršava i centralna klimatizacija. Svi radovi, međutim, govori inače dječji kirurg Bahtijarević, stat će tek kad mali pacijenti dobiju dugoočekivanu novu bolnicu.

Komentara 3

IL
iluzionist
16:31 31.07.2015.

Volim piti i ljubiti

BU
bubacro
13:23 01.08.2015.

uvjek me razalosti kad vidim da se ovakve ustanove jedva izvlace i krpaju a cine toliko toga dobrog dok se za gluposti uvjek nade novac .Nasi politicari se zaklinju u djecu no kad treba dati novac i napraviti odjednom nestoo kako spada sve ostaje na krpanju i improvizaciji

MI
mirkoP
18:26 02.08.2015.

A moglo je biti sve lijepo u novoj bolnici pokraj Save. Stvarno se pitam, Za koga se grade bolnice, za DOKTORE ili zA PACIJENTE:? Da su svi ulupani novci u krpanje starih bolnica na zaista losim lokalitetima, osim za doktore, ulozili u bolnicu na Savi, danas bi imali modernu bolnicu na jugoyapadu . Uz onu u Dubravi na sjeveroistoku i odgovarajuce zgrastvene centre u gradu, Zagreb bi imao super moderno zdravstvo. Ova ko ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije