Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova vozila

Pogledajte nove ZET-ove autobuse koji stoje 17 milijuna kuna!

Autobusi
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/10
12.05.2015.
u 14:45

Autobuse je nedavno uime gradonačelnika pregledala njegova bivša zamjenica Sandra Švaljek, no gradonačelnik je odlučio ponoviti 'primopredaju'

Novih 16 mini autobusa na plin koje je ZET nedavno nabavio uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša danas je razgledao gradonačelnik Milan Bandić najavivši da se nada da će ZET do kraja godine biti bogatiji za još 30 velikih autobusa na plin.

– Autobusi su kupljeni kako bi mogli voziti po malim brdovitim i uskim ulicama kojima ne mogu veliki autobusi. Ovo je jamstvo da će naši sugrađani moći doći do svojih kuća bilo gdje da stanuju – kazao je Bandić. Cijena autobusa je 17 milijuna kuna (cijena po komadu oko 800 tisuća kuna uz otplatu na pet godina), a 40 posto novca ZET će dobiti od Fonda za zaštitu okoliša.

ZET inače ima oko 400 autobusa, od čega ih je 60 posto novih niskopodnih. Uz ovih 16 mini autobusa ZET ima još 60 autobusa na plin, a plan je da do kraja godine nabave još 30 većih autobusa, također na plin.

Zanimljivo je da je uime gradonačelnika autobuse već pregledala njegova bivša zamjenica Sandra Švaljek dok je gradonačelnik bio u pritvoru, no taj obilazak gradonačelnik očito nije smatrao valjanim pa se sâm odlučio uvjeriti na terenu.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar distanca
distanca
09:45 13.05.2015.

Sprdati se ovako sa gradjanima Zagreba moze samo Milan Bandic. Malo u zatvoru, malo na slobodi. Ponovo najavljuje fontane! Kada ce ovaj covjek protiv koga su podnesene stotine kaznenih prijava, konacno zavrsiti u zatvoru na duzi rok??? Njegovo vodjenje grada Zagreba je cista katastrofa.

DU
Deleted user
15:34 12.05.2015.

Zanimljiva ta Bandićeva svita. Kad se gradonačelnik uozbilji, svi se uozbiljiše. Kad se gradonačelnik smije, svi se nasmijaše. Kad gradonačelnik ustane, svi ustaše. I tako dalje...po potrebi i situaciji.

ZG
zgblabla
15:50 12.05.2015.

....da mu zavežu oči i "vozi Miško"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije