Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje u Zagrebu

Za Milana Bandića glasovalo bi tek 27% građana

grah bandić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
06.03.2015.
u 19:45

20 posto smatra da je stanje bolje, njih 12 posto misli da se pogoršalo

Milan Bandić nakon četiri mjeseca izbivanja s mjesta gradonačelnika građanima Zagreba ne nedostaje. Rezultat je to istraživanja Dnevnika Nove TV provedenog isključivo među Zagrepčanima i to u posljednja dva dana otkako je Milan Bandić najavio politički angažman i moguće izbore u Zagrebu (5. i 6. ožujak, Ipsos puls na 600 punoljetnih građana Zagreba).

Većina od čak 65% građana smatra kako se u Zagrebu ništa nije promijenilo otkada Milan Bandić više nije gradonačelnik. Gradonačelnik sa zabranom djelovanja Zagrepčanima nije narušio sliku o gradu, štoviše 20 posto građana smatra da je stanje bolje, samo njih 12 posto misli da se pogoršalo, dok ne zna tri posto Zagrepčana.

Zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek, koja trenutačno vodi grad, u očima 43% Zagrepčana bila bi bolja na mjestu gradonačelnice od Bandića. Njemu potporu daje 35% građana. Neopredijeljenih ili onih koji bi glasovali za nekog trećeg ukupno je 22%.

Foto: Dnevnik Nove TV

Nakon privođenja i pokretanja istraga te podizanja optužnice za kriminal, 46% građana Zagreba misli da bi Milan Bandić odmah trebao dati ostavku. Da treba dati ostavku tek ako bude osuđen, misli ih 40%. Samo je 10% ispitanih na strani Milana Bandića te smatraju da ostavku ne bi trebao davati. Njih četiri posto ne zna.

Sukladno podacima o ostavci čak 68% građana smatra da Milan Bandić ne bi trebao obnašati nikakve javne funkcije.

Dođe li do prijevremenih izbora, za Milana Bandića bi glasovalo 27% građana. Njih čak 63% svoj glas bi dalo nekom drugom.

>> Bandić osniva stranku imena Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti

Komentara 69

MH
martin.horvat.562
17:28 06.03.2015.

Ovo su prognoze anketa za zadnje lokalne izbore u Zagrebu: Bandić 35%, a dobio je u prvom krugu 47%, toliko o anketama koje su se provodile uoči lokalnih izbora u Zagrebu. Opet mediji pokušavaju utjecati na javnost anketama, ali obit će vam se te manipulacije anketarske o glavu kao i s Josipovićem!

ĆA
ćaćaća
16:38 06.03.2015.

opet anketa po narudžbi partije..lapsus puls :))

Avatar pavo24
pavo24
17:37 06.03.2015.

Pa ne stoji Bandić loše, ipak ga se svakodnevno medijski sotonizira, a pošto se radi o partijskoj anketarskoj agenciji, Bandiću su skinuli sigurno 10%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije