Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarno

Za aukciju kojom skupljamo za kombi stigle i Boltove tenisice

21.06.2016., Zagreb - Pater Ike Manduric, u SKAC klubu.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
23.06.2016.
u 15:10

Pater Ike zajedno s udrugom mladih organizira donatorsku večer

Stotine mladih svaki tjedan hrle u Studentski katolički centar u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, gdje se druže u prostorijama popularnog SKAC-a.

Zadatak je SKAC-a pružanje podrške mladima u razvijanju njihovih kvaliteta s ciljem njihova osobnog rasta i sa željom za aktivno uključivanje u društvo u skladu s kršćanskim vrednotama. Za brojne akcije SKAC-a potreban je i novi kombi, pa je pater Ike Mandurić, voditelj SKAC-a, odlučio organizirati donatorsku večeru na kojoj će se prikupljati sredstva za novi kombi.

– Mi u SKAC-u i udruzi Magis ove godine imamo šest kampova, a tijekom akademske godine imamo još puno programa. Da bismo sve to mogli obavljati potreban nam je putnički kombi – kaže pater Ike.

U planu desetak kampova

Na donatorskoj večeri 29. lipnja u 20 sati u Matis Absolute Loungeu bit će i aukcija sportske opreme koju su donirali brojni poznati sportaši – Sandra Perković, Janica Kostelić, Blanka Vlašić, Gordan Kožulj, rukometni reprezentativci, ali i svjetski rekorder na 100 i 200 metara Usain Bolt.

Za kupnju kombija potrebno je oko 100 tisuća kuna. U SKAC-u se nadaju da će novac prikupiti na ovoj večeri, ali i donacijama na žiro račun – Studentski katolički centar Palma, Raiffeisenbank Austria IBAN :HR0324840081100323384, uz opis: za kombi.

– Naš najpoznatiji ljetni program je kamp Modrave koji je aktivan već 14 godina. Kroz njega je dosad prošlo oko sedam tisuća mladih. Kada smo vidjeli koliko su mladima potrebna ta druženja, osnovali smo udrugu Magis koja se bavi tim programima. Od ove godine imamo i sedmodnevne kampove na Golom otoku, Mljetu, Papuku, zatim kamp kroz Liku, te kamp za djecu u Maloj Gorici kod Petrinje. Željeli bismo imati desetak ljetnih kampova – kaže pater Ike Mandurić. Cilj je da kroz te kampove godišnje prođe desetak tisuća mladih, te da postanu međunarodni. SKAC ima i niz volonterskih akcija, koje uz kampove imaju cilj prevenciju asocijalnih ponašanja i poroka.

Cijene to što sam iskren

– Mladi u našim kampovima upoznaju prave vrijednosti, stječu prijateljstva, a nerijetko se i zaljube. Svake godine dogodi se i poneka zaruka, a takvi parovi razmišljaju da se i vjenčaju na mjestima gdje su se upoznali – kaže pater Ike koji je samo ovaj mjesec vjenčao četiri para koji su se upoznali u SKAC-ovim kampovima. Poznato je da je pater Ike Mandurić omiljen kod mladih. Mnogi svakodnevno k njemu dolaze po savjete, a na misama petkom u crkvi u Palmotićevoj ulici okupi se i po tisuću mladih.

– U svećenike sam otišao s 37 godina i prošao sve ono što oni prolaze. U jednom sam razdoblju života čak i izgubio vjeru. Mladi cijene to što sam iskren i uvijek sam im na raspolaganju – zaključio je pater Ike Mandurić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije