Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak projekta u Ulici hrvatske bratske zajednice

Za 30 milijuna kuna grade se još tri fontane

24.08.2014., Zagreb - Kisni oblaci iznad grada pretvorili su u kratko vrijeme lijep i suncan dan u sumrak. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Tomislav Miletić/PIXSELL
22.10.2014.
u 10:00

Ugovor s tvrtkom potpisan je prije dvanaest dana, a iako je procijenjena vrijednost bila 18, 2 milijuna kn, koštat će više

Gradnja fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice ide dalje. Prije 12 dana za posao druge faze projekta uređenja livade u Ulici Hrvatske bratske zajednice potpisan je i ugovor s tvrtkom Vodotehnika vrijedan više od 30 milijuna kuna. Tako se projekt koji je, kako je Večernji list pisao, navukao i Županijsko državno odvjetništvo koje je tada potvrdilo da je od financijske inspekcije zatražilo nadzor nad trošenjem sredstava iz gradskog proračuna, nastavlja. Prve dvije fontane s pothodnikom već su odavno u funkciji, a bez obzira na trenutačnu situaciju, gradonačelnikova će biti zadnja i u ovom slučaju u tome kada će završiti cijeli projekt.

Iako je procijenjena vrijednost natječaja bila 18,2 milijuna kuna, koliko su koštale i dvije prve fontane, za drugu fazu ipak će se platiti više. Za posao su se javile dvije tvrtke, a Vodotehnika će na južnom dijelu livade ispod NSK, prema projektu arhitektice Helene Paver Njirić, graditi još tri fontane sa strojarnicama i kontrolnu sobu. Livada će se krajobrazno urediti, fontane će se rasvijetliti, moći će se automatski podešavati, a svime će se upravljati iz kontrolne sobe. Dovršit će se i crpna stanica, iz koje će se koristiti podzemna voda za fontane umjesto one iz gradskog vodovoda, a planira se postaviti i mali amfiteatar koji će služiti kao gledalište. 

>>Opet kopaju kod NSB-a, a radnici poručuju - radimo novi vodoskok

Komentara 1

DA
daine
00:55 23.10.2014.

ma tko će to platiti? pa mi građani, pa ima se para....na bacanje, a drugi mogu i umrijet od gladi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije