Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proljetna događanja u Zagrebu

Za 30 kuna na Street Foodu Kremenko šnicla i burger od konoplje

street food festival zagreb
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/12
25.04.2015.
u 16:18

Počeli su 8. zagrebački vremeplov i 15. promenadni koncerti na Zrinjevcu; niz koncerata i događanja koja će se do listopada događati od Gornjeg grada, preko Kaptola i Tkalčićeve ulice do Zrinjevca

Osmi Zagrebački vremeplov i 15. Promenadne koncerte na Zrinjevcu otvorio je danas gradonačelnik Milan Bandić. Riječ je o nizu koncerata i događanja koja će se do listopada događati od Gornjeg grada, preko Kaptola i Tkalčićeve ulice do Zrinjevca. Kostimirane povijesne osoboe, od Dore Krupićeve i Mande po kojoj je Manduševac dobio ime, do vojnika od kojih je potekla kravata šetali su i danas središtem Zagreba.

- Najljepša smo svjetska metropola. Zagreb nije ni premali, ni prevelik. Kako bi rekli u našoj susjednoj Bosni i Hercegovini: taman je. U prva tri mjeseca ove godine imali smo 16 posto više turista nego lani u isto vrijeme i 14 posto više noćenja - rekao je Bandić pohvalivši ekipu iz Turističke zajednice na čelu s direktoricom Martinom Bienenfeld. Odmah poslije toga otvorio je Street Food Festival na Europskom trgu. Riječ je o služenju mesa s roštilja koje će trajati do nedjelje navečer. Za trideset kuna može se dobiti jedan od osam različitih mesnih menija.

- Očekujemo oko šest tisuća ljudi. Pripremili smo dvije tone mesa i 1700 kilograma ekološki uzgojenog povrća - kazala je organizatorica Lana Klingor. Na Europskom trgu nudi se Kremenko steak (velika juneća šnicla), buncek dog, svinjska vratina, grčke kofte sa 15 vrsta začina, pileća krilca na američki način, pileći batak i zabatak s narančom i đumbirom, a za vegeterijance se pripremaju burgeri od konoplje.

Sve meso se prije pripreme "paca" tjedan dana. 

>> Specijalitet uličnog festivala hrane bit će Kremenko steak

Komentara 4

Avatar fijolica
fijolica
19:57 25.04.2015.

Je li se to događa u Londonu ili New Yorku??? Zar u hrvatskom ne postoje riječi: ulica, hrana, festival???? Do kada ćemo omalovažavati svoj vlastiti jezik???

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:18 26.04.2015.

koga briga kaj se o Zagrebu prica u susjednoj neprijateljskoj nam bosni?

TR
Trnjanec
19:58 25.04.2015.

Ne može Bandić bez svoje BiH nikako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije