Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog legalizacije

Za 23.633 Zagrepčana od listopada veći računi za smeće i komunalnu naknadu

27.02.2014., Zagrebacki Velesajam, Zagreb - Prostorije Gradskog ureda za graditeljstvo u upravnoj zgradi Velesajma. Zbog zbunjujuceg letka kojeg su dobili od gradonacelnika, gradjani su pomislili da ce u jednom danu dobiti rjesenje za legalizaciju pa su s
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
22.08.2014.
u 11:00


Svi građani kojih se odluka tiče, na adrese su uz jedinstvenu uplatnicu Holdinga dobili i novi obračun kvadrature

Na adrese više od 23 tisuće Zagrepčana koji su već dobili rješenje o legalizaciji nelegalnih objekata uz račun jedinstvene uplatnice ovih je dana stigla i obavijest da će im se od 1. rujna visina komunalne naknade i naknade za smeće obračunavati i za legalizirane kvadrate.

Podatke o tome koliko je pak novih kvadrata tko legalizirao u Holdingu su dobili iz Gradske uprave i proslijedili korisnicima da ih i sami prekontroliraju.

Provjerite kvadraturu

– U dopisima koje smo uputili građanima vidljiva je neto korisna površina koju su utvrdile naše službe, no ako netko raspolaže drugačijim podacima, molimo da nam ih dostave pozvali su iz Holdinga.

Stoga građani koji smatraju da su im službenici u Holdingu zaračunali veći broj kvadrata to mogu dokazati donošenjem dokumentacije na šaltere Info centra GSKG-a (Savska 1) ili Centra za korisnike (Vukovarska 41) ali i poštom na GSKG d.o.o., Savska cesta 1, te putem e-mail adrese centarzakorisnike@zgh.hr.

– Cilj dostavljanja obavijesti je pravovremeno i transparentno obavještavanje korisnika da će biti uključeni u sustav naplate za legalizirane objekte napomenuli su iz Holdinga. Tako će građani koji su dobili obavijest skuplje račune dobiti početkom listopada jer će im se legalizirani kvadrati početi naplaćivati od 1. rujna.

Ulaze u sustav naplate

Osim komunalne naknade, istim građanima obračunat će se novi kvadrati i za uslugu odvoza otpada koji se još uvijek naplaćuje po četvornom metru stana, a ne volumenu, što bi pak trebalo zaživjeti od studenoga.

– Svaki slučaj je zaseban pa tako imamo građane koji su do sada primali račune za 45 četvornih metara, a sada su legalizirali još 300 dok ima i onih koji su garažu pretvorili u sobu pa će im računi poskupjeti za mali iznos istaknuo je Pero Kovačević, pomoćnik direktora Holdinga i šef tima koji brine o jedinstvenoj uplatnici.

Dodao je kako će i dalje uz opću uplatnicu slati istu obavijest i onim građanima koji će ubuduće dobivati rješenja o legalizaciji.

Legalizacija: U pola godine riješeno 28 tisuća zahtjeva

Komentara 11

SW
swimm
12:33 22.08.2014.

a tko je platio legalizaciju ,ako ne građani. ccccccccccc

DU
Deleted user
11:26 22.08.2014.

koja glupost ! u mojoj ulici žive u trokatnici stariji penzioneri (djeca su ostala u Njemačkoj) i sada će oni plaćati komunalije za 600 m2

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:21 22.08.2014.

Pa od kakove jeseni, računi za vodu i smeće su već mjesecima veći nego što bi bilo normalno. Ovdje je na pomolu pljačka Naroda. Kako objasniti činjenicu da plačamo pročistivač u Zagrebu duplo više nego košta a kao smo supersila u Europi po količini voda. Ma glupo mi je uopće ni pisati što se i kako osiječam poslije ovih "cijena komunalija". Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije