Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava projekta

Za 10 milijuna kuna uredit će se trg i postaviti najveći kip Franje Tuđmana

25.07.2014., Zagreb - Trg Dr. Franje Tudjmana.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
07.07.2015.
u 11:14

Autor projekta uređenja Nenad Fabijanić rekao je da prihvaća spomenik, no očekuje da će konačan sud dati priznati stručnjaci

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se na jesen krenuti u dugonajavljivan projekt preuređenja Trga dr. Franje Tuđmana, ovaj put jasno potvrdivši da će na tako uređenom trgu biti i "najveći i najljepši spomenik" prvom hrvatskom predsjedniku.

Podsjetimo, s preuređenjem se kasni već dvije godine od početnih najava pa tek treba vidjeti hoće li i ovaj put radovi stvarno početi. Budući da novac nije osiguran, a riječ je o 10 milijuna kuna, gradonačelnik je najavio da će to učiniti kroz izmjene (rebalans) proračuna na sjednici Gradske skupštine zakazanoj 16. srpnja.

– Kolege će imati mogućnost izglasati taj novac koji su izbacili dok me nije bilo – rekao je Bandić ponovno prebacivši krivnju na bivšu zamjenicu. Što se tiče samog spomenika, Bandić je najavio da će autor biti izabran na javnom natječaju, a da će projekt uređenja trga u konačnici biti završen za mjesec dana. Autor projekta uređenja trga Nenad Fabijanić kazao je da ima svoje stajalište o postavljanju spomenika, no očekuje da će konačni sud dati priznati kritičari i stručnjaci. 

Komentara 16

R0
R00kie
11:31 07.07.2015.

tooooo 10 mil kn za kip!

BJ
Bjelovar112
12:28 07.07.2015.

i dio ti pok Franjo se ne bi ljutio kad tako dugo niste to napravili ne treba ni sad kada su ljudi u tolikim problemima i gladni

Avatar liquidsky
liquidsky
13:33 07.07.2015.

A kip od gipsa. Ili slame. Jer brončani bi odnijeli Bandićevi prijatelji "sakupljači sekundarnih sirovina", a mramorni ili granitni bi koštao 50 puta više. Gips obojati u ružičasto. U skladu s mentalitetom naručitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije