Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digli glas

Vrtićke tete: Bandić je strašni div koji nam reže plaće

30.10.2014., Zagreb - Ispred Gradske uprave na Trgu Stjepana Radica, sindikati su odrzali prosvjed, Za bolje uvjete rada odgojitelja u djecjim vrticima i za dostojanstvo struke. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
30.10.2014.
u 22:45

Djelatnici podsjetili da ih je Bandić nazvao neradnicima, a prosvjedom pred upravom Grada tražili i gradnju još vrtića i nova zapošljavanja

'U jednom velikom gradu koji je želio biti prvi u svemu živjelo je puno male djece koju su marljivo čuvale tete sve dok jednoga dana nije došao strašan div i rekao: vaše tete ne rade'... Tim riječima odgojitelji u dječjim vrtićima započeli su danas prosvjed ispred gradske uprave, tražeći bolje uvjete rada u dječjim vrtićima i dostojanstvo struke.

U priči s početka, objasnile su, div je gradonačelnik Milan Bandić koji ih je nedavno nazvao neradnicama, a kako s njima nije potpisao ni novi kolektivni ugovor prozivaju ga i za prisilno rezanje plaća od 200 do 500 kuna.

–Želimo socijalni dijalog i pregovore oko novog kolektivnog ugovora. Na nama se štedi od 2010. i dosad je na svakom od 5000 zaposlenih ušteđeno od 30 do 40 tisuća kuna - kazala je Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, i sama vrtićka teta.

Dodala je da osim svojih materijalnih prava za stol s pročelnikom za obrazovanje Ivicom Lovrićem te zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek žele razgovarati i o uvođenju pedagoških standarda u vrtiće, tj. da se smanji broj djece po tetama gradnjom novih vrtića te zapošljavanjem novih ljudi.

–Na 28 djece su dvije tete. Ako je jedna bolesna druga preuzima sav posao bez prava na pomoć. Treba se brinuti za toliku djecu cijeli dan, o njihovoj higijeni, spavanju, igranju - kaže Mirta Šušković Žišnik iz vrtića na Savici.

Komentara 10

Avatar 愛する
愛する
23:14 30.10.2014.

Vama rezu Place a svoje si dizu tako je to kad narod suti i prihvaca tu nepravdu

Avatar Milokliz
Milokliz
11:11 31.10.2014.

Vrtić? Bez veze. Školstvo? Kome to treba kad je traženo zanimanje bocar. Zdravstvo? Glupost, evo 3 zdravomarije i prošla temperatura, 5 liječi upalu, 20 rak. Dajte još miliona uhljebima u državnoj upravi, vrlim zastupnicima po saboru, raznim mamićima po loptoguračkim klubovima, lažnim braniteljima i crkvi za dvore od oniksa, njima treba...

DU
Deleted user
23:01 30.10.2014.

Zločesti Bandić za sve je on kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije