Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Vrtići i zvijezde pjevaju"

Vrtićanci rasprodali dvoranu Lisinski

05.05.2015., Zagreb - U KD Vatroslav Lisinski odrzan je koncert Vrtici i zvijezde pjevaju.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/21
06.05.2015.
u 09:30

Koncert je organizirao Večernji list i časopis Radost, a djeca su se na pozornici pridružile i brojne zvijezde

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski jučer je na jednu večer postala pravi dječji centar, a mališani nisu mogli odoljeti da ne pjevaju, plešu i plješću uz njima poznate pjesme na prvom koncertu "Vrtići i zvijezde pjevaju", koji je organizirao Večernji list i časopis Radost u suradnji s Odjelom za predškolski odgoj Ureda za obrazovanje, a u sklopu Dana dječjih vrtića Zagreba.

U rasprodanoj dvorani djeca su htjela biti čim bliže pozornici, pa su mnogi i sjedili na podu. Sa zanimanjem su promatrali repertoar koji su im pripremili članovi sedam zagrebačkih dječjih vrtića zajedno s njihovim gostima - Zagrebačkim mališanima, Pahuljicama, Davorom Gopcem, Marijom Husar Rimac, Ivanom Husar Mlinac, Jasnom Palić Picukarić... Pozornicom je prodefiliralo ukupno dvjestotinjak djece, a koncert su Labuđim jezerom, uz balerinu Dariju Brdovnik-Bukvić iz ansambla baleta HNK i Anu Rucner otvorila djeca iz DV Medveščak. Među njima je bila i 6-godišnja Magda Mateš, koju su u publici pratili majka Iva Marđetko Mateš, baka Melita Mateš te sestre - trogodišnja Ana Veronika i 10-godišnja Vida. U koncertu je uživalo i 17 djece iz Doma za nezbrinutu djecu Kuća sv. Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu.

- Pozvali su nas da razveselimo malene - kazala je časna sestra, odgojiteljica Aparecida Lima. Na koncert, koji je organiziran uz partnerstvo Zagrebačke banke te partnera projekta INA-u, uputila se i mnogočlana obitelj Kolar, koji, kako kaže mama Martina, vole otići na takve koncerte.

- Činimo to kad nam vrijeme dopusti - kazala je Martina Kolar, koja je dovela sinove Ivora (4) i Juraja (5,5) te kćeri Tiju (3) i Hanu (10). A jer vole pjevati u Lisinski je pristigla i obitelj Buljan.

- Na koncert nas je pozvala jedna mama iz vrtića, pa smo se rado odazvali - kazala je Gordana Buljan, koja je došla s kćeri Tarom (4) i sinom Petrom (7).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije