Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOST

Vozite li se ZET-om? Od danas su karte 4 kune za pola sata

ZET
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
01.02.2017.
u 07:53

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju

Od danas su u Zagrebu u optjecaju nove karte za javni prijevoz s valjanošću od 30 minuta u prvoj zoni i cijenom od 4 kune.

Uz novu kartu, novost je i kupnja karata tek kada je tramvaj na stajalištu.

Karta je namijenjena za kraća putovanja u dnevnom prometu tramvajem, autobusom i uspinjačom, a moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima.  

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji će prijevoz plaćati vrijednosnom kartom na zaslonu uređaja za registraciju trebat će prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 30 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će pola sata, bez obzira na smjer putovanja, dok će, kao i uobičajena pojedinačna karta, papirnata vrijediti u jednom smjeru.

Prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira polusatne karte na zaslonu uređaja putnik će kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna, objašnjavaju u ZET-u.

>> Bandić uvodi pravi novitet: Pola sata vožnje u javnom prijevozu platit ćete 4 kune

>> Besplatno surfajte u tramvaju

Ključne riječi

Komentara 10

TR
Trnjanec
08:57 01.02.2017.

Da su barem svake godine izbori! Odavno bismo tada imali jeftiniji prijevoz.

21
215794
16:03 02.02.2017.

Odlicno rjesenje

Avatar Hazl113
Hazl113
14:35 01.02.2017.

Barem 100 puta sam pisao o tome godinama. I eto, radi izbora se ostvarilo. Napokon. Sada treba smanjit cijenu pojedinačne karte sa 10 na 8kn i mjesečnog pokaza na 300kn. Tko pametan će kupovat pokaz za 360kn, ako mu vožnja traje manje od 30 min. Spremit će u lisnicu 180kn mjesečno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije