Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki ljetni radovi

Vozači se bune, a cestari koji rade na +60 poručuju: Nemojte nam trubiti

05.07.2015., Zagreb - Radnici mukotrpno popravljalju ceste i pruge po gradu. Bez obzira na visoke srpanjske emperature koje nerijetko prelae 33 stupnja, radnici postavljaju novi asfalt u Ilici koji doseze cak 140 stupnjeva. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
06.07.2015.
u 09:00

Umjesto kuhanja u automobilima, vozače se poziva da idu obilaznim smjerovima

Sudeći prema gužvama koje su se stvarale tijekom protekle subote i nedjelje na zbog radova suženim gradskim ulicama, Zagrepčani nisu ni u većem broju još otišli na more niti su ozbiljno shvatili upozorenja da potraže alternativne pravce. Radnici s nekoliko vrućih gradilišta stoga im poručuju: "Spasite se i pronađite drugi put umjesto da nam trubite i čekate u vrućim automobilima."

Ništa bez vode

Najveće gradilište u ljetnoj sezoni radova koja je uobičajeno započela s prvim danima srpnja, trenutačno je ono u Ilici. Ondje se, na dijelu od Sokolske do okretišta na Črnomercu, skida stari i postavlja novi asfalt, a gužve se stvaraju jer se promet s dva traka u svakom smjeru sveo na po jedan.

–Krenuli smo u subotu ujutro i radimo po dionicama. Južna strana ulice bit će završena do četvrtka kada se prebacujemo na sjeverni kolnik - kazao je šef gradilišta iz Zagrebačkih cesta. Osim što vodi brigu o prometu, sinkronizira rad strojeva, vodi brigu i o svojim zaposlenicima da od vrućine ne dehidriraju.

–Sjedni malo i odmori, popij vode pa kad dođeš k sebi vrati se, a pošalji nekog drugog - savjetovao je radnike koji su lopatama ravnali asfalt. Budući da njegova temperatura doseže i do 180 Celzijevih stupnjava, bez vode je nemoguće izdržati i 15 minuta.

–Vruće je toliko da ni ove jake čizme ne mogu dugo izdržati. Radimo na nekih 60 stupnjeva, dvostruo više nego što je vozačima koji nam trube - kažu radnici.

'Neka samo rade'

Građani odobravaju radove jer i sami žele uređenje prometnice bez rupa.

–Neka samo rade. Asfalt se naborao od prolaska teških kamiona pa stariji ljudi i djeca često zapinju i padaju - kaže umirovljenik Dragutin Jakšić. Nakon radova u Ilici koji će potrajati još tjedan dana, do 13. srpnja, strojevi kao i gužve preselit će se na Slavonsku aveniju. 

Komentara 10

Avatar Neobavezno
Neobavezno
10:33 06.07.2015.

Ta Zagorska je prije par godina asfaltirana i sada je ponovno.........

MM
murphy.mediji
14:08 06.07.2015.

Every year I see motorists choosing motorways and main roads over what must have existed in decades previously... In London taxi drivers are required to take 'the Knowledge', whereby they show detailed knowledge of every street in the city... I feel locals in Zagreb would get lost if they left Ilica or Zeleni val.

KO
kowa
22:06 06.07.2015.

Preko noci nije moguce asfaltirati. Kada se asfalt ugradi mora se i nekako nabiti, valjak ili zaba ispustaju vodu da se za njih ne ljepi asfalt, ta ista voda zbog temperature u dodiru s asfaltom isparava i nikakvo osvjetljenje ne pomaze jer se samo magla vidi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije