Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogodi se i njima

Vozači pauka zamalo kažnjeni zbog vožnje bez registracije

08.11.2011., Zagreb - Ormus Smajlovic i Domagoj Smajil, zaposlenici su zagrebackog
Foto: Borna Filić/PIXSELL
19.12.2014.
u 12:00

Iz Holdingove podružnice kažu da se sve dogodilo sasvim slučajno prilikom vožnje ''pauka'' do stanice za tehnički pregled

Jedno ''pauk'' vozilo Zagrebačkog parkinga zamalo je završilo s kaznom zbog toga što nije bilo registrirano. Iako je uobičajeno da djelatnici ove podružnice dijele kazne drugima zbog neispravnog parkiranja na javnim površinama, odnosno odvoze im automobile nakon čega oni kazne moraju plaćati, zbog vožnje bez važećih dokumenata prilikom policijske kontrole zamalo su je dobili oni.

Kako pak priznaju iz ZG parkinga, vozilo nije bilo registrirano, no dodaju i da nije pošlo u "skupljanje" nepravilno parkiranih automobila po gradu te da se sve dogodilo sasvim slučajno prilikom vožnje ''pauka'' do stanice za tehnički pregled.

– Specijalizirano vozilo ''pauk'' prilikom kretanja prema stanici za tehnički pregled, s valjanom policom osiguranja, zaustavili su službenici Ministarstva unutarnjih poslova u tijeku redovite kontrole prometa i zatražili su vozača prometnu dozvolu te preventivno izrekli opomenu jer se uključio u promet bez važeće registracije – kazali su iz Holdingove podružnice.

Vozilo je potom uspješno zadovoljilo tehnički pregled, nakon čega je vozilo registrirano, dodaju.

Iz ZG parkinga ipak nisu htjeli komentirati koliku kaznu su mogli platiti jer na vrijeme nisu registrirali ''pauk'', kao ni koristili zamjenske tablice, pa je tako zasada sve ostalo na opomeni.

Kako su nam neslužbeno rekli, ZG Parking inače ima 17 ''pauk'' vozila, od kojih ih osam svakodnevno patrolira ulicama grada.

Komentara 7

DU
Deleted user
12:20 19.12.2014.

ocito da "prometn strucnjaci"/rodjo izmog sela ne poznaju hrvatske zakone i propise koji kazu da neregistrirano vozilo ne smije sudjelovati u prometu pa niti ici na tehnicki pregled. za to postoje probne tablice. pitanje je zasto nisu nadredjeni kaznjeni zbog namjernog nepostivanja zakona?

HL
hlibit
12:42 19.12.2014.

...opomenu....za to se skida tablica i naplacuje par tisuca kuna kazna...suftovi

MI
miro400
15:10 19.12.2014.

to je tako u holdingu, zg parking vozi ne registrirane, a zato odvodnja registrirane godinama drže u garaži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije