Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na liniji 279

Vozač iz autobusa izbacio dječaka s autizmom

ZET autobus
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
01.04.2015.
u 19:34

ZET-ova vozača razljutilo je što dječak nije prestajao pritiskivati tipku. Nakon upozorenja izbacio ga je zajedno s bratom i sestrom

Devetogodišnjeg dječaka koji boluje od autizma iz autobusa koji vozi na relaciji Dubec-Novi Jelkovec (279) izbacio je ZET-ov vozač.

Dječak je sa starijom sestrom i bratom u ponedjeljak oko 19.20 sati, da bi izbjegli nevrijeme, odlučio kući dvije stanice odvesti se autobusom, te je u vozilu, na mjestu rezerviranom za invalide, pritiskao tipku, veseleći će svjetlu, što je razljutilo vozača. Iako mu je 14-godišnja dječakova sestra odmah kazala da brat boluje od autizma i da ga ne može zaustaviti da ne pritišće gumb, vozač nije imao strpljenja i izbacio je sve troje izbacio.

Njihova majka D. L. odmah je kontaktirala ZET, no odgovora nije bilo.

– Upoznati smo s događajem i počeli smo s utvrđivanjem okolnosti. Prije prikupljanja činjenica nezahvalno je išta komentirati – kažu u ZET-u.

>>Što je u ZET-u dobro i loše? Istražili baš u ZET-u što misle putnici

Komentara 46

KE
kejzimir
19:56 01.04.2015.

Ma neka to pokuša napraviti predamnom..... pa da izbacim autobus iz vozača.... Koji konj.

IS
ivana.suskovic
21:26 01.04.2015.

Izbacio djete e pa da je moje nebi tak sam prosao al ni ja ne prolazim bolje tri put tj idem u zg sa malenom koja je imala mozdani i isti ti vozaci ne zele otvorit srednja vrata da udem sa kolicima nego ga moraju putnici moljakat a o tom da su bezobrazni kad im kazem da otvore vrata. Gospodo majko od djeteta ne odustajte imate punu podrsku . Nek bude kaznjen neki su zasluzili .

GD
gordana_dragicevic
21:36 01.04.2015.

Ne vjerujem da je ovo okrutna šala, ali upravo sutra (2. travnja) je Svjetski dan svijesti o autizmu. Zanimljivo je da je ovaj ZET-ov vozač, osoba bez imalo svijesti o autizmu, "uspio" podići temu autizma u javnost više nego to obično uspijeva udrugama, profesionalcima, roditeljima i zahvaćenima zajedno. Osim toga, autizam zapravo nije bolest. Ljudi s ne-tipičnim neurološkim značajkama zaslužuju pravo da budu različiti. Sretan vam svima dan svijesti o autizmu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije