Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istup Sandre Švaljek razljutio stanovnike Resnika

"Vodite se stopama svog vođe Bandića"

 Prosvjed stanovnika Resnika i udruge UZOR protiv spalionice otpada
Foto: Pixsell
18.12.2014.
u 09:00

Članovi udruge UZOR poručili su dogradonačelnici kako je inzistiranje na spalionici otpada smjeli potez i zatražili novi sastanak

Ljutiti zbog nastavka i inzistiranja Grada na termičkoj obradi otpada kao dijela rješenja važnog pitanja u Zagrebu, predstavnici Udruge UZOR na adresu dogradonačelnice Sandre Švaljek odaslali su otvoreno pismo.

– Time ste pokazali da nastavljate stopama svog i vođe tzv. Nezavisne liste Milana Bandića i koalicijskih partnera, koji je pod osnovanim sumnjama priveden, i o čijim se djelima vode istražni postupci, između ostalog i za pogodovanje u zbrinjavanju otpada u Gradu Zagrebu. Smjelo je nastavljati takvo djelo – dio je pisma koje potpisuje Branka Genzić-Horvat, predsjednica spomenute udruge.

Bez ikakvog odgovora

Kako su naveli u udruzi, osim činjenice da im dogradonačelnica Švaljek i nakon nekoliko molbi za prijam nije čak ni odgovorila, ljutiti su i razočarani njezinim izjavama prije četiri dana. Tada je Švaljek poručila kako je danas svetogrđe razgovarati o termalnoj obradi otpada, te kako za velike gradove ne postoje puno bolja rješenja, jasno naglasivši da se o problematici otpada treba razgovarati bez emocija.

Traže novi termin sastanka

– Već je posve jasno bilo da su mnogi u izglasavanju Plana gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu do 2015. vratili dug za ostvarenje sitnih i jadnih malih (ili većih i velikih interesa), od osiguravanja raznoraznih statusa, osiguranja stana, zapošljavanja, do političkog trgovanja kupnjom odustanka od lokacija za izgradnju spalionice i pratećih objekata, trgovanja utjecajem. Neki će se sjetiti i svojih znakovitih putovanja. Nepoznato je što ste Vi poduzeli da Zagreb uspostavi sustav gospodarenja otpadom – piše u pismu.

Iako u Udruzi još očekuju termin za sastanak, dogradonačelnica Švaljek nije željela komentirati pismo udruge UZOR. 

Ključne riječi

Komentara 9

BZ
borac za pravdu
09:20 18.12.2014.

ovo ne kuzim!? Čitam drugi članak o inovatoru iz Međimurja koji je sagradio tvornice za zbrinjavanje otpada po cijelom svijetu a mi grcamo u smeću!? Nek mi netko to objasni?

DU
Deleted user
09:11 18.12.2014.

Tramvaji ce i dalje voziti.... legendarna izjava Svaljekice, sve joj bilo pod nosom, a ona ko Pinokio... nista sporno ni vidla kod svog mentora Alibabe Bandica i njegovih 40 procelnika-razbojnika

Avatar Stjepan .
Stjepan .
09:25 19.12.2014.

Pa imamo rješenje za otpad. Nek gospođa ode v međimurje imam tam jedan gospon kaj sa svojim radnicima dela nekaj genijalno. O tim ljudima (genijalcima) je jučer večernjak pisal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije