Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moguća opasnost

Vlasnici pasa oprez – u Maksimiru ponovno posipan otrov

psi šetnja Maksimir
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
20.04.2015.
u 11:22

Policija još nema prijavu, a sami vlasnici kažu kako se iste priče često pojavljuju

Prah posipan po livadama na kojima Zagrepčani šeću sa svojim psima – vijest je to koja se ovih dana proširila društvenim mrežama. Za kućne ljubimce tako je najopasnija maksimirska livada, a jučer smo provjerili strahuju li vlasnici od pojave novog otrova.

Naime prije dvije godine ista je vijest na noge digla čitav grad, kada je uginulo na desetke pasa i mačaka, a ljubitelji životinja ujedinili su se u traženju osobe koja ostavlja otrov, za koji se tada govorilo da je bijele, žute ili ružičaste boje.   

Na oprezu i zbog djece

– Čula sam da je riječ o otrovu za štakore i da je posipan po livadi nasuprot bolnice u Dubravi. Navodno su neki isti takav otrov našli i u samom parku, ali sve su to priče koje međusobno prepričavaju vlasnici pasa, koji su ih također čuli od nekog drugog – iskrena je bila Vlatka Radić, koja je jučer u Maksimiru šetala svog Žućka. Kako je objasnila Radić, sami spomen na bilo što, što bi moglo ugroziti zdravlje njihovih ljubimaca, vlasnike pasa prestraši, a dodatan oprez, rekla je, potreban je i zbog brojne djece koja se igraju sa psima, a i na livadama parka.

– Posebno moram paziti jer Tonka je još štene i pojede zaista sve što joj se nađe na putu – rekla je Valentina Denačić, koja je u Maksimiru jučer provodila dan sa svojom mješankom ovčara. Iste takve jesu i biglice Misti i Moli Albina Novoselca, objasnio je njihov vlasnik.

– One sve vrijeme provode s nama. Svaki dan šećemo na području Maksimira, one su uvijek bez povodca, tako da ću sigurno malo bolje pripaziti – rekao je Albino Novoselec, dok su se Misti i Moli igrale na livadi nasuprot okretišta Dubrava.

Dežurstva na veterini

Da nema razloga za paniku, smatra Gordana Jurić, koja je Maksimirom šetala s kćeri i kujicom Malenom.

– Nisam posebno zabrinuta i slobodno puštam Malenu da hoda, njuška, sve kao i obično. Svako malo pojavi se informacija o otrovu, ja osobno nisam ništa nikad primijetila, a nadam se da ni neću – rekla je Gordana Jurić.

Na Veterinarskom fakultetu, gdje se, budući da postoje stalna dežurstva, ljubimci u svakom trenutku mogu dovesti na liječenje, rekli su da nisu imali veći broj pasa s trovanjem, no što imaju inače, a sa slučajem novog postavljanja otrova nisu upoznati.

Komentara 5

MO
mojazemlja
20:45 20.04.2015.

Psi su najmanji problem.Vlasnici?

KG
KG002
09:13 21.04.2015.

Odurno je da netko ide otrovati psa jer pas nema razum da zna gdje će se posr***, ali zato njegovi vlasnici znaju! I umjesto da kupe gov** za svojim psom, oni ih puštaju da slobodno šeću i ser* gdje god žele! Dragi vlasnici pasa, zavežite vašeg psa jer ne vole svi da im njuška oko dječjih kolica i počnite kupit gov** pa će biti manje ovakvih manijaka! Nikome ne smeta pas već vi koji ste neodgovorni i nekulturni!

DU
Deleted user
15:50 20.04.2015.

Nadam se da će sve đukele porikavat kad su ima gazde primitivci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije