Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'propadamo'

Poduzetnici u Mesničkoj tuže Grad, zbog radova im posao - stao

mesnicka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
29.07.2014.
u 12:00

Poduzetnici se žale da trpe veliku financijsku štetu zbog radova koje izvođači planiraju obavljati puna četiri mjeseca, a uzalud su slali i brojne molbe da im se odbiju režije ili najam

Vlasnici ugostiteljskih i trgovačkih radnji u Mesničkoj ulici tužit će Grad Zagreb zbog financijske štete koju trpe zbog preuređenja ulice.

Na takav potez očajni vlasnici odlučili su se zbog toga što im je zbog radova započetih 12. lipnja posao gotovo stao. Dio ih je privremeno stavio ključ u bravu, a svi strahuju da će propasti prije planiranog završetka radova 19. listopada.

Nitko se ne želi probijati

– Tražit ćemo obeštećenje i već smo u pregovorima s odvjetnicima. Naše trgovine pune su skupocjene robe, a kupaca gotovo da i nema jer se nitko ne želi provlačiti kroz gradilište požalili su se vlasnici trgovina i lokala. Najgore su prošle trgovine LR fashion, Mare i Polygon store sa skupocjenom robom te restoran Stari fijaker čiji vlasnici, unatoč tomu što nemaju mogućnost poslovanja, svaki mjesec moraju isplatiti plaće svojim zaposlenicima, platiti režijske troškove, komunalnu naknadu, najamninu...

Foto: Marko Prpić/Pixsell

– Slali smo desetke upita i molbi na razne adrese da zamolimo da nam odbiju naknadu za najam, smeće ili komunalnu naknadu, no svi se ograđuju i prebacuju na Grad odakle odgovora nema kazao je Tomislav Juras, vlasnik restorana Stari fijaker. Pojasnio je kako su restoran morali zatvoriti već prvog dana početka radova kada je nestalo plina jer bez njega nisu u mogućnosti kuhati.

Trebali su nam osigurati i drvene prilaze kako bi kupci ipak do nas mogli doći pa bi nam i šteta bila manja

vlasnica trgovine Mare

– Šteta je neizmjerno velika jer nudimo domaću, autohtonu hranu zbog čega nam goste šalju iz svih hotela i hostela u gradu. Osim toga, kod nas je zaposleno 14 osoba kojima moramo isplaćivati plaće, i tako bismo trebali puna četiri mjeseca pojasnio je Juras.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Zbog nemogućnosti rada otkazivali su i svadbe, a restoran su otvorili jučer, čim su dobili plin pa će, kazao je, raditi i nadati se svakom gostu koji se odluči probijati kroz veliko gradilište.

Mogli su raditi i noću

Poslodavci u Mesničkoj ogorčeni su najviše na lošu komunikaciju jer ih nitko osim Plinare nije obavijestio o početku radova pa se na njih nisu stigli pripremiti.

– Veselimo se što se ulica uređuje, no netko je s nama trebao razgovarati kako bismo ljude poslali na godišnji, a trebali su nam osigurati i drvene prilaze kako bi kupci ipak do nas mogli doći pa bi nam i šteta bila manja istaknula je vlasnica trgovine Mare. Vlasnica susjedne trgovine LR fashion primijetila je, pak, kako je na gradilištu malo radnika s obzirom na važnost ulice, kazavši da se trebalo raditi i noću.

Grad je inače za obnovu ulice osigurao 10 milijuna kuna, a novost je da će se kamene kocke skinute s Jagićeve i Vodovodne staviti na nogostup Mesničke umjesto asfalta.

Komentara 8

SC
schteff
13:06 29.07.2014.

lijepa slika, ona najgornja !!!

DU
Deleted user
13:01 29.07.2014.

A jel? Oni trpe štetu zato što im grad uljepšava prostor ispred njihovih radnji. Ja bih njima naplatio sav trošak popravka Mesničke ulice i još im nabio takav porez da im više nikad ne bi palo na pamet prigovarati. Isto su se tako žalili i oni u Tkalčićevoj, pa vidi kakav promet ostvaruju!

MA
markofindak
14:01 29.07.2014.

Tam su otkrili nekakvo arheološko nalazište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije