Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 150 intervencija

Obilne količine kiše napravile kaos u Zagrebu, snijeg zabijelio Sljeme

Snijeg na Sljemenu
Foto: Park prirode Medvednica
1/32
22.10.2014.
u 11:46

Zatvorene su Škorpikova ulica kod križanja s Alejom Bologne i Aleja Bologne između križanja s ulicama Dubravica i Prigornica

Ovo je zagrebačko jutro obilježeno nevremenom s obilnim padalinama koje je izazvalo probleme u prometu. Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba jutros od početka nevremena odradila više od 150 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Na čekanju je oko 30 intervencija, a intervencije se odrađuju prema prioritetima.

Jak vjetar noćas srušio je stablo na parkirani auto te jumbo plakate na Zagrebačkoj aveniji u blizini hotela Holiday. Čitatelj nam je poslao i fotografije iz Trnovčice na kojima se vidi iščupano drvo na ulici. Servis vremenske prognoze "Kad će kiša" objavio je kako je u Maksimiru jutros postavljen rekord, odnosno kako otkad postoje mjerenja u Maksimiru nikad nije palo ovoliko kiše kao ove godine.

Prema podacima HAK-a u 9.58 sati zatvorene su Škorpikova ulica kod križanja s Alejom Bologne i Aleja Bologne između križanja s ulicama Dubravica i Prigornica. Za sav promet zatvorena je i Sljemenska cesta od Blizneca i od Pila prema vrhu.

Već četvrti put ove godine poplavljeno je područje kod Centra za obuku pasa Silver. Zatvoren je promet Štefanovčekom ulicom zbog nabujalog potoka koji stvara jezero, a koje onemogućuje promet stanovnicima Markuševca prema Zagrebu. Cesta je zatvorena od 7 ujutro pa ne vozi ni autobus ZET-a.

Jak vjetar i obilna kiša otežavaju promet, a tramvajski se i autobusni promet povremeno preusmjerava, javlja ZET. Autobusne linije 120, 122, 123 i 131 prometuju skraćeno do Ulice Dubravica. Linije 172, 176 i 177 prometuju obilazno Zagrebačkom cestom i avenijom zbog veće količine vode u zoni podvožnjaka u Gajnicama. Privremeno je obustavljena izvanredna autobusna linija Mihaljevac – Sljeme zbog srušenog stabla na Sljemenskoj cesti. Autobusna linija 205 prometuje trasom linije 208.

I dok kiša radi probleme u gradu, na Sljemenu je pao snijeg. – Cesta je i dalje zatvorena zbog izvaljenog drveća od jutrošnjih snažnih udara vjetra, saniraju je djelatnici Javne ustanove „Park prirode Medvednica“ i Hrvatskih šuma, Šumarije Zagreb. Elektra popravlja štete na stupovima. Jutro je počelo jako rano i hektično, ali stanje se polako normalizira – objavili su iz Parka prirode Medvednica na svojoj Facebook-stranici.

Zbog obilnih oborina na Zagrebačkom području došlo je i do aktivacije nekoliko klizišta, i to na lokacijama Kestenovac 11 i  Mlinovi 47B, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Na lokaciji Kestenovac  ugrožen je stambeni objekt te je u sklopu hitnih mjera naručena građevinska tvrtka da pomakne zemlju koja klizi u objekt. Ponuđen nužni smještaj je odbijen. Na lokaciji Mlinovi 47B na susjednoj parceli je vlasnik posjekao šumu što je dovelo do porasta podzemnih voda i klizanja terena. Vlasnici su dobili upute.

Na travnjaku na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije otvorila se rupa površine oko 2m2 a dubine oko 5 metara. Zrinjevac će zatrpati rupu, a HEP je već stabilizirao stup trafostanice.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima danas od početka nevremena (od 5:00  do 13:00 sati) odradila preko 180 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Na čekanju je 5 intervencija, a intervencije su se odrađivale prema prioritetima

Na terenu su od jutra dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ureda za izgradnju grada,  Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva s preko 20 ekipa.

>> Imate fotografije i videosnimke nevremena? Pošaljite nam ih na javi@vecernji.net.

>> Meteoalarm za srijedu izdao crveno upozorenje

>> U Gorskom kotaru pada snijeg, a u okolici Varaždina poplavljene ceste

 

Komentara 9

Avatar Zli Srbin
Zli Srbin
11:58 22.10.2014.

..Bandiću gdje si sad kad te trebamo....

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:33 22.10.2014.

Treba pozvati Bandića da pojede taj snijeg...

MI
mismis
13:33 22.10.2014.

Na Sleme na Sleme na Sleme noga već sama beži :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije