Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U ZAGREBU

Autobus je počeo 'letjeti', čula sam krikove i pala u nesvijest

prometna nesreća,autobus zet,traumatologija,ozlijeđeni
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/23
27.04.2015.
u 20:57

Autobus je toliko oštećen da ga neće ni popravljati. Vozač autobusa nije želio otići iz Traume dok nije doznao stanje svih putnika

–Krenula sam na posao i zamišljeno sjedila na stražnjem sjedalu. Odjednom je autobus počeo letjeti ulijevo, čula sam krikove, a sljedeće čega se sjećam jest da su mi neki cura i dečko pomogli da izađem iz autobusa koji je visio na stupu – prepričala nam je putnica Davorka Goluža Damjanović dok je danas čekala na pregled u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj.

Išao na posao

Ona se u 8.20 sati s još 38 osoba vozila u ZET-ovu autobusu kada je vozač na križanju Slavonske avenije i Servisne ceste kod trgovačkog centra Mandi pokušao izbjeći sudar s osobnim vozilom suzukijem virovitičkih registracija koji je vozila I. Š. (41) koja mu je oduzela prednost. U slijetanju s ceste autobus, koji je vozio četrdestogodišnji ZET-ovac A. B., pokosio je tri čelična rasvjetna stupa i na jednom se zaustavio.

– Ubrzo je došlo desetak vozila Hitne pomoći, a vozačica iz automobila koji je autobus izbjegavao izašla je van i sve nas ispitala kako smo i je li tko teže ozlijeđen – rekla je Goluža Damjanović. Uz nju, u klinici u Draškovićevoj završilo je još osam osoba od kojih je, prema riječima dežurnog kirurga, jedan putnik teže ozlijeđen. Riječ je o 60-godišnjem Nikoli Zoriću kojem je puknuo kralježak pa je odmah hospitaliziran.

– Nazvao me i rekao da se dogodila teška nesreća, a koliko sam uspjela od njega doznati, stajao je u autobusu pa se najviše i udario – kazala je njegova supruga Darinka Zorić. Dodala je da je suprug autobusom išao na posao, da se žali na strašne bolove, no da se nadaju da ipak neće morati na operaciju. Hitna pomoć na Traumatologiju je dovezla i umirovljenicu Željku Kokorić.

– Sva sjedeća mjesta u autobusu su bila zauzeta i još je nekoliko osoba stajalo. Sjećam se samo da smo počeli letjeti s ceste, a nakon što sam se probudila iz nesvijesti, vani na livadi ležali su brojni putnici – prisjetila se Kokorić. Dodala je da vozač sigurno nije vozio brzo jer se nekoliko trenutaka prije ljutila što vozi sporo zbog čega se bojala da će zakasniti. Za nesreću je već nakon 10-ak minuta doznao njen suprug.

– Jedan dečko išao je od osobe do osobe i pitao ih treba li koga obavijestiti o nesreći. Tako sam i ja doznao za sudar, a budući da stanujem u blizini, brzo sam stigao – kazao je Marin Kokorić. Na Traumatologiji je završio i 40-godišnji vozač ZET-ova autobusa. Zbog posjekotina na ruci dobio je nekoliko šavova, a zbog šoka je zamolio za razumijevanje.

– Nemam što reći, postoji gomila svjedoka koji mogu reći što se dogodilo. Imam šavove na ruci, no boli me cijelo tijelo – kazao je vozač koji je u Traumi ostao sve dok nije doznao za stanje putnika. Iz ZET-a su dodali da je riječ o iskusnom vozaču na čiji rad nikad nisu imali primjedbi.

– Vozač je pušten na kućnu njegu, a koliko imamo informacija u autobusu je za vrijeme nesreće bilo između 35 i 38 putnika od kojih je osam prevezeno vozilima Hitne pomoći u bolnice – kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Svi putnici imaju prava

Pozvao je sve putnike koji imaju pitanja o eventualnoj odšteti da se jave na besplatan ZET-ov telefon gdje će dobiti informacije o proceduri.

– Svi putnici, i oni s kartom i oni bez nje su osigurani, a trenutačno imamo ugovor sklopljen s Croatia osiguranjem i njima ozlijeđeni putnici predaju i zahtjeve – objasnio je Jurić. ZET takvu policu osiguranja plaća 900 tisuća kuna godišnje. Policijski očevid nesreće završen je oko 11 sati, autobus je uklonjen dizalicom, a oko 12.30 sati normaliziran je i promet. Zbog velike štete autobus se neće ni popravljati.

>> U sudaru dvaju biciklista žena teško ozlijeđena

Komentara 38

DU
Deleted user
11:06 27.04.2015.

Kao prvo: hvala Bogu da nema poginulih. Po slikama je udarac bio stvarno jak! Kao drugo: sto ima ZET-ovo osiguranje sa tom nesrecom? Nesrecu nije skrivio vozac ZET-a vec vozacica osobnog automobila, sto znaci da ce sve zahtjeve za odstetu morati rjesavati njeno osiguranje!

DI
duncan_idaho
10:34 27.04.2015.

to ti je kad položiš vozački u selu s jednim semaforom i pet automobila

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:57 27.04.2015.

Hm, ovaj dio je Texas, što se tiće prometa. Sve je poremetio semafor na Slavonskoj, koji ne služi ničemu osim usporavanja prometa i stvaranja još večeg kaosa, da bi tri auta ušlo lijevo sa istoka, pokraj propalog Mandija, za koji je semafor i rađen. Osim toga i vozači kao ova žena, koji nisu u gradu svaki dan, nego dolaze izvana, dodatan su problem. I sada imaš 30 razbijenih, koji će svi tužiti ZET. A što bi bilo da se bus, prevrnuo, što se kod ovakvog naleta na bandere, moglo i dogoditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije